AIE ar putea avea majoritate constitutionala dupa anticipate

Astazi discutam pe net , in special facebook cu mai multe cunostinte daca sunt ceva sondaje noi privind clasamentul partidelor. Cineva cu relatii bune la fundatii straine mi-a trimis si mie rezultatele secrete ale unui sondaj efectuat recent.
Datele sunt secrete pe motiv ca sondajul nu este efectuat la comanda cuiva si este destinat utilizarii interne.

Daca insumam rezultatele partidelor membre ale AIE avem 45%, plus redistribuirea si  indecisii – 55/60% ceea ce ar insemna cam 60/65 deputati.
PCRM ar putea sa aiba circa 30/35 deputati dupa anticipate.

Daca se confirma aceste rezultate atunci AIE va avea majoritate constitutionala ce ii va permite sa modifice Constitutia in Parlament fara comunisti.

Mai jos aveti  rezultatele  sondajului de opinie realizat de o fundatie straina la Chisinau.
Indecisi in jur de 25%.

PCRM -28 %

PLDM – 20%

PD – 15%

PL – 10%

AMN – 1 %

PPCD – 1%

MU – 1%

restul partidelor sub 1%

Reclame

61 răspunsuri to “AIE ar putea avea majoritate constitutionala dupa anticipate”

 1. Vistiernicul de Cetatea Alba Says:

  Numai RE-UNIREA cu Romania Mare europeana ne va scapa de ocupatia, dictatura si marasmul ruso-comunist !
  Traiasca Polonia curajoasa si neinfranta !

 2. lot Says:

  Aha, aie va avea 101 mandate. Tineti-o tot asa, cu sondaje „secrete”, sa vedeti in toamna cum arata REALITATEA. Aie ii pe ultimii metri, iar majoritatea „liderilor” aie, vor disparea din viata politica, la pensie si biznas. Autorului postului ii recomandam sa se ocupe de alt domeniu, pentru ca vizibil traieste in alt univers.

 3. ady Says:

  Voronin a imbatrinit si comunistii vor scadea si mai mult, spre toamna vor cobori la 20 %.
  Pentru comunisti vor vota doar rusofionii, partid etnic. Nici un vot moldovenesc pentru comunisti!

 4. CS Says:

  Sa dea Dumnezeu sa fie asa!!!

 5. COSTIN Says:

  …nu stiu cit de exact e sondajul , dar ca s-ar putea sa ramina doar 4 partide in parlament o cred . problema e ca vor fi multe partide si partidulete sub 5% …ce ne spune acest lucru ? ca volens-nolens , e nevoie de o alianta electorala pld+pl …de ce ? pentru ca altfel pcrm-ul va fi marele beneficiar al redistribuirilor . si inchipuiti-va ca de la amn,moldova unita,mae,pnl,psd,p.conservator ,ppcd ,independenti si altii se vor putea cumula procente extrem de importante … cel putin 10% . este clar ca pina la alegeri trebuie gasita o formula de coagulare a esichierului dinspre centru spre dreapta . nu exclud chiar unificarea . ar fi pacat ca din voturile acordate amn,mae,pnl sa se infrupte comunistii …

 6. liolik Says:

  Ar fi bine ca unii sa mai bea cite un pahar cu apa rece, poate mai revin la normalitate.

 7. aproape Says:

  Sunt de acord doar cu titlul, adica AIE va avea peste 60 de mandate, insa cauzele sunt altele:
  1. comunistii vor acumula nu mai putine voturi, insa mai putine procente din voturi, datorita deschiderii masive a urnelor de votare di europa.
  2. pierderea la limita care la sigur o va avea AMN(cca 4-5%)+MAE si MU vor pune pe tava inca vreo 8-10 mandate nerepartizate
  etc

  ideea este ca nu AIE isi creste popularitate, circumstantele create le ofera acestora un avantaj, ramane pur si simplu AIE sa faca un efort adevarat pentru a acumula o majoritate consistenta in tot sensul cuvantului. Fiind astfel suficienta doar o alianta PDL+PL

 8. Stalinus Says:

  Am niste indoieli IMENSE vis a vis fata de raportul 2:1 intre PLDM si PL.
  Despre AMN 1% mi se pare o cadere mult prea severdesi e clar ca AMN intrat oarecum intr-un con de umbra.

  Totusi procentul PCRM+PDM cam 43 % daca e real este totusi martor al alienarii perpetue a moldovenilor .
  Eu cred ca PDM nu trebuie alaturat AIE dat fiind ca are multe puncte in grav dezacord cu principiile AIE.Acest partid este un partid strict oportunist fara substanta fara program serios cu iesiri stridente dictate strict de interese electorale .Eu unul nici acum nu inteleg ce doctrina si ce linii startegice urmareste acest partid in afara de a obtine halca cea gustoasa pentru ”inaltimea sa” Lupu.
  Acest partid nu pare a avea un program pentru RM ci doar pentru LUPU.

 9. Expert Says:

  O branza! Vad 4-5 partide in parlament: PCRM, PDM, MU, PLDM si eventual PL. Nu cred ca o sa existe aliente in noul parlament, va fi mai mult o stare de echilibru intre numarul de voturi ale partidelor de stanga si ale celor de dreapta. Va fi un parlament al solutiilor de compromis – cel putzin nu vor fi inclinati sa faca prostii nici unii si nici altzi.

 10. Asociatia barbatilor Says:

  Dupa tot ajutorul declarativ si finanaciar al partenerilor externi, daca populatia din RM readuce PCRM la putere, vom fi considerati idiotii Europei.

 11. CS Says:

  Asociatia barbatilor spune:
  aprilie 15, 2010 la 11:18 am | Răspunde
  Dupa tot ajutorul declarativ si finanaciar al partenerilor externi, daca populatia din RM readuce PCRM la putere, vom fi considerati idiotii Europei.

  Pe langa simpla considerare, se va termina clar sprijinul politic, economic , institutional din partea UE. Dar sper sa nu se intample o asemenea nenorocire. Poate moldovanu s-a mai trezit intre timp din zombare.

 12. opinie Says:

  IDIS Viitorul.

  PCRM-30,3%

  PLDM-14%

  PD-10,8

  PL-7,4%

  AMN-1,2%
  http://www.pan.md/news/Prognozi-ekspertov-partii-AEI-i-PKRM-poluchat-po-50

 13. COSTIN Says:

  marele pericol consta in faptul ca pcrm-ul sa piarda din procentele pe care le avea anul trecut , dar sa-si atenueze caderea in parlament prin redistribuirile care se fac dupa alegeri … in afara de cele 4 partide importante , nu vad altul cu sanse . amn-ul si-a pierdut electoratul datorita ambiguitatii sale . vrea in ue dar apara statui de comsomolisti …nu se poate asa ceva , e sinucidere curata pentru oricare partid . este clara tendinta electoratului de se merge spre simplificarea vietii politice , spre clarificarea ei si de aceea nu dau nicio sansa de a intra in parlament altor partide in afara de cele 4 … sau exista o sansa , prin creearea unor blocuri electorale , dar orgoliile sunt foarte mari . ar fi extraordinar daca pld-ul si pl-ul ar lasa aceste orgolii de o parte si ar da tarii prima forta politica . si , repet , marea beneficiara a redistribuirilor … eu la ora asta nu mai vad rostul existentei unor partide ca amn sau mae . cu ce mai pot veni ele nou si diferit decit sa spunem pld -ul , ca sa-si merite existenta ? cu nimic … e timpul marilor partide , bine structurate in teritoriu si cu o doctrina clara . vremea hoardelor de partide si partidulete a apus definitiv ! si o sa vedem acest lucru in alegeri ,fara indoiala . partidul care se va defini mai bine , va inghiti tot ce se afla in apropierea lui . exemplul pld e semnificativ . amn-ul la fel , dar in sens contrar . in alta ordine de idei , cred ca scaderea p.liberal e o gogorita imensa . se vede clar , cu ochiul liber , ca exista o campanie ampla de denigrare a acestui partid , care le sta multora in git . o campanie coordonata direct de la moscova si la care iau parte partide si forte neo-staliniste din moldova . urmeaza ca alegerile sa ne spuna cum stau in realitate lucrurile . un lucru e clar insa . electoratul pl nu poate fi decit in crestere . iar ca sa se indrepte spre altcineva , catre cine ? deja prin tendinta pld-lui de a-si mari baza electorala , se observa o deplasare spre centru , fapt care nu are cum sa atraga electoratul de dreapta , pro-romanesc al p.liberal . p.liberal este acum undeva la 14% …iar pld-ul undeva la 20% , prin aceasta deplasare spre zona de centru , a atras electoratul amn-lui in principal …nu cred ca amn-ul a pierdut electorat spre pd , lupu nefiind agreat prea tare de ei .

 14. opinie Says:

  PLDM-PD vor fi in scadere, PL poate se va ridica pana la 10%, restul fara schimbare PCRM 30-35%.

  De ce scad PLDM-PD-PL un coleg in sociologie de la ADEP mi-a spus problema ”buba” pentru AIE este justitia lumea a asteptat dreptatea si a primit dreptate egala cu =O…

 15. COSTIN Says:

  acest dezinformator de meserie si „opinie” , minte cu nerusinare … fata de rezultatele palpabile de la alegeri , nu sondaje facute de nustiu cine , ar insemna ca aie pierde vreo 17 % … hahahaha …si unde s-au dus respectivii votanti ? pe lumea ailalta ? in cosmos ? au disparut in neant ? ca de crescut vad ca nu creste nimeni . prostii …s-a mai facut parca un sondaj in care se arata ca amn ia 4 % si nu intra in parlament si a luat 7,4 % … mai usor cu sondajele pe scari …astazi eu zic asa : pld = 19-20% [ crestere din atragerea unei parti importante de la amn si electorat centrist + expunerea publica ca si premier ] . pl = 14-15% .stagnare fata de alegeri sau o usoara crestere . pd = 15-16 % [ crestere rezultata din atragerea unei parti de la pcrm si psd ] . amn 2-3% [ pierdere importanta spre pld , mae si pd ] – nu intra in parlament . potential pld+pl+pd = 50% + redistribuirile . pcrm-ul = 34-35% voturi curate + redistribuirile . moldova unita = 2-3% , nu intra in parlament . mandate parlament – aie 67 , pcrm 43 .

 16. opinie Says:

  IDIS Viitorul – Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
  http://www.viitorul.org/

 17. opinie Says:

  sondajul este proaspat ,ziarul panorama.md Dumitru Ciubasenco-PLDM

 18. opinie Says:

  MUNTEANU Igor Gradul ştiinţific: Dr Drept, MA în Ştiinţe Politice
  http://www.viitorul.org/expertview.php?l=ro&idc=113&id=162

  sondajul IDIS Viitorul a fost publicat in ziarul pan.md Dumitru Ciubasenco-PLDM

 19. opinie Says:

  mai iesiti prin popor si veti vedea realitatea…

 20. Gicu Says:

  chiar îmi pare rău de AMN. conform acestui sondaj are aceeaşi soarta cu PPCD … pe când dl. Urechean nu o merită, el nu a fost trădător, în comparaţie cu Roşca.

 21. opinie Says:

  Sondaj: PRCM – 30,3%, PLDM – 14%, PDM – 10,8%, PL – 7,4%, AMN – 1,2% .

  Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PCRM şi AIE ar acumula acelaşi număr de voturi, relevă datele Sondajului naţional reprezentativ, efectuat de către IDIS „Viitorul” şi CBS AXA în luna martie 2010, transmite azi.md cu referire la Monitorului Economic. Potrivit sondajului, PRCM ar acumula 30,3% din voturi, PLDM – 14%, PDM – 10,8%, PL – 7,4%, AMN – 1,2%.

  AMN, PSD și MU rămân pe aceleași poziții, fără a înregistra noi succese în acest sens. Printre partidele ce nu se vor regăsi în viitorul parlament sunt şi Mişcarea „Acţiunea Europeană” cu 0,8%, Partidul Popular Creştin Democrat – 0,7%, Partidul „Moldova Unită” cu 0,3%, Partidul Social Democrat – 0,6%. Rata celor indecişi constituie 34%.

  Datele sondajului arată că liderul PCRM, Vladimir Voronin, rămâne a fi cea mai notorie persoană politică cunoscut de 90,4% de cetăţeni, însă simpatizat de numai 40,6% din populaţie. La capitolul popularitate, Marial Lupu rămâne în top – 56,9%, cu o notorietate de 87,3%. Pe locul doi după popularitate se plasează premierul Vlad Filat, care este simpatizat de către 44,5% din populaţie, fiind cunoscut de 84,4% din cetăţeni. Urmează primarul Dorin Chirtoacă – cu o rată de simpatie de 37,3% şi 81% de notorietate şi Mihai Ghimpu – cu, respectiv, 25% şi 84,5%.

  Sursa mai precizează că singurul politician care nu se află la guvernare, dar se regăseşte în topul simpatiilor electorale este ex-preşedintele MAE, Anatol Petrencu – cu 13,8%. Totodată, actualul lider MAE, Veaceslav Untilă, nu face parte din acest top, deşi este cunoscut de 26,5% din respondenţi.

  http://www.unimedia.md/?mod=news&id=18290

 22. Tillbuhoglindă Says:

  Nimic nou pe Frontul de Est. Sondajul este o nadă menită să provoace discuţii. Ca şi în alte dăţi, soarta scrutinului va fi decisă de „talpa ţării”, iar talpa ţării arată acum „nepingeluită”.

 23. COSTIN Says:

  tre’ sa fii nebun sau idiot complet sa crezi ca p.liberal de exemplu a pierdut – conform „sondajului juma’ din electorat in citeva luni de zile …da ce ? a comis crime contra umanitatii , genocid , a aruncat bomba atomica undeva in lume , sa scada asa drastic ? iar de plecat spre alte zari , nu vad … numai privind acest aspect si nu mai dau nici 2 bani pe acest sondaj . total necredibil …la fel sa vii si sa spui ca pld a scazut , e o gogomanie , pe care n-o crede nici prostu’ satului . dupa toata campania de racolari si din stinga si din dreapta , cu filat la toate televiziunile , e imposibil sa se fi intimplat asa ceva . mult mai plauzibila mi se pare varianta , ca in acest sondaj sa fie prinsi si nehotaritii…in cazul asta sondajul trebuie citit astfel … ochii mari analfabetule : AIE = 55% , PCRM = 45% . DECI ECARTUL INTRE AIE SI PCRM A CRESCUT !!!! DE LA ALEGERI INCOACE , CONFORM SONDAJULUI IDIS VIITORUL ! DACA NU CUNOSTI , NU TE MAI BAGA PROSTOVANE …

 24. COSTIN Says:

  mult mai plauzibila mi se pare varianta , ca in acest sondaj sa fie prinsi si nehotaritii…in cazul asta sondajul trebuie citit astfel … ochii mari analfabetule : AIE = 55% , PCRM = 45% . DECI ECARTUL INTRE AIE SI PCRM A CRESCUT !!!! DE LA ALEGERI INCOACE , CONFORM SONDAJULUI IDIS VIITORUL ! DACA NU CUNOSTI , NU TE MAI BAGA PROSTOVANE …

 25. Stalinus Says:

  Tind sa cred ca cea mai buna apreciere a facut-o Costin.
  Costine si eu vad cam la fel lucrurile , mi-au placut comentariile tale .

 26. opinie Says:

  si ce acest lucru rezolva???

  AIE nu are majoritate constitutionala cum sustine mai sus dl Mihaes.

  si cine da garantie ca PD nu va face alianta cu PCRM??

  ……..sociologia in RM -)))))

 27. COSTIN Says:

  AICI NU E VORBA DE TRADARE …E VORBA DE AMBIGUIDATEA ACESTEI FORMATIUNI POLITICE . LUMEA S-A SATURAT TOCMAI DE ACEASTA NECLARITATE SI CEATA IDEOLOGICA . E UN SEMNAL CLAR ADRESAT DE UN ELECTORAT DIN CE IN CE MAI MATUR , CLASEI POLITICE ..1]SIMPLIFICAREA VIETII POLITICE [ SI DACA NU SE CREEAZA BLOCURI ELECTORALE , VOM AVEA NUMAI 4 PARTIDE IN PARLAMENT ] 2] CLARIFICARI IDEOLOGICE INEVITABILE ASTFEL : PLD – SOCIALI-CRESTINI , CONSERVATORI, POPULARI . PL – LIBERALISM SI O PUTERNICA TENTA NATIONALA . PD – SOCIAL-DEMOCRATIE [ O DORINTA INCA …] . PCRM – STINGA RADICALA NEO-COMUNISTA . GREU DE CREZUT CA MAI ARE CINEVA FORTA SA INTRE IN ACEST „CAREU DE ASI „… POATE PE VIITOR UN PARTID AL VERZILOR-ECOLOGIST … CIND TARA VA FI PROSPERA .

 28. COSTIN Says:

  …DE FOARTE MARE INSEMNATATE VA FI PARTICIPAREA CELOR DE AFARA … SECTII MAI MULTE , AJUTOR LA TRANSPORTUL CATRE SECTII . O PARTICIPARE BUNA LA VOT AFARA , POATE INCLINA DECISIV BALANTA CATRE AIE . CINE NE DA GARANTIA CA PD NU VA FACE ALIANTA CU PCRM ? SIMPLA INTREBAREA . PCRM-UL ! ASA CEVA AR INSEMNA [AUTO]LICHIDAREA SA . HARAKIRI SAU SEPUKU . PCRM AR AJUNGE REPEDE LA 10-15% …IAR ASTA E NUMAI INCEPUTUL .

 29. opinie Says:

  @COSTIN :

  eu nu vreau sa visez…..

  AIE a facut mult populizm-ieftin si multi sunt dezamagiti in AIE….Lumea poate sa nu vina la vot….

 30. opinie Says:

  nu ma face sa rad-)))))))))))))))

 31. COSTIN Says:

  INTERESANT SONDAJUL IDIS DINTR-UN PUNCT DE VEDERE …Datele sondajului arată că liderul PCRM, Vladimir Voronin, rămâne a fi cea mai notorie persoană politică cunoscut de 90,4% de cetăţeni, însă simpatizat de numai 40,6% din populaţie. La capitolul popularitate, Marial Lupu rămâne în top – 56,9%, cu o notorietate de 87,3%. Pe locul doi după popularitate se plasează premierul Vlad Filat, care este simpatizat de către 44,5% din populaţie, fiind cunoscut de 84,4% din cetăţeni. Urmează primarul Dorin Chirtoacă – cu o rată de simpatie de 37,3% şi 81% de notorietate şi Mihai Ghimpu – cu, respectiv, 25% şi 84,5%. DECI PRACTIC DE LA COMUNISTI NU IL REGASIM DECIT PE „EXPIRATUL” VORONIN …GRAV …FOARTE GRAV CHIAR PENTRU COMUNISTI . IN JURUL LUI VORONIN S-A FACUT CURATENIE GENERALA …O OAZA INTR-UN DESERT … CADE CU AVIONUL TOVARASUL , PCRM E KAPUT !

 32. COSTIN Says:

  CA SUNT POPULISTI POLITICIENII AIE E ADEVARAT … LA FEL ERAU SI COMUNISTII … IN TIMP CE VORONIN PRIMEA NOTE SECRETE CA TARA E IN PRAGUL DEZASTRULUI ECONOMICO-FINANCIAR , PROGNOZAT PENTRU OCTOMBRIE 2009 , OAMENILOR LI SE SPUNEA CA TOTUL E BINE SI FRUMOS SI VOTATI CU INCREDERE PCRM …POPULISMUL TUTUROR POLITICIENILOR DIN MOLDOVA ESTE ACELA CA II MINT PE OAMENI CU O IMINENTA ,APROPIATA ADERARE LA UE … REALITATEA E CRUDA INSA . 20-30 DE ANI E PERIOADA DE ASTEPTARE . COMUNISTII AU FACUT ALTFEL …? DA DE UNDE …? AICI E MARELE POPULISM SI NU PROMISIUNILE CA MAI MARESC SALARIILE SI PENSIILE CU 2-3 LEI …DE FAPT SINGURA VARIANTA RAMINE UNIREA CU ROMANIA . ALTFEL SE VA VORBI INCA 20…25…30 DE ANI DE ADERARE SI TOT IN SARACIE VA PLUTI MOLDOVA .

 33. COSTIN Says:

  P.S. INCA PUTIN SI DORIN AL NOSTRU II IA FATA BATRINULUI DINOZAUR BOLSEVIC … SE DUCE LA VALE CA UN BOLOVAN URANGUTANUL . DE PE 3 PE 4 , DE PE 4 PE 5 SI TOT ASA INAINTE … IAR PE ALTCINEVA N-AU .

 34. COSTIN Says:

  PACAT CA NU NE SPUNE SONDAJUL PE CE LOC ESTE UN ALT COMUNIST IN TOPUL POPULARITATII [ NU NOTORIETATII …] . ASTFEL VOM VEDEA CU MAI MARE USURINTA VIITORUL PCRM-LUI .

 35. opinie Says:

  speranta si asteptarile de la AIE au fost mai mari decat de la PCRM ,acuma se incepe sindromul dezamagirii.

  AIE sa facut dreptate(justitia) atunci sondajele aratau alte cifre….

  in RM acuma cam treaba merge pe calea Ucrainei dupa revolutia-oranje dezamagirea populatiei……

 36. JOS CIUMA ROŞIE ....... JOS BOLŞEVICII Says:

  CÂND BOLŞEVICII VOR AVEA CAM 15% ÎN PARLAMENT EI DA ATUNCI ŞI ÎN BASARABIA LUCRURILE VOR MERGE MAI BINE……………………………………… JOS BOLŞEVICII …..NOI SUNTEM ROMÂNI

 37. COSTIN Says:

  IATA SONDAJUL IDIS DIN DECEMBRIE 2009 VERSUS CEL DE ACUM : PCRM 33% [ 30,3% ACTUAL] , PLDM 11% [ 14% ACTUAL ] , PD 14% [ 10,8 % ACTUAL ] P.L. 10% [ 7,4% ACTUAL ] . SURPRIZA URIASA O REPREZINTA SCADEREA PD-LUI . IATA CA IESIRILE „MOLDOVENISTE” , N-AU ADUS NIMIC PD , CHIAR DIMPOTRIVA . UN ADEVARAT SOC PENTRU PD ,FARA INDOIALA … PCRM SCADE DIN NOU IAR TRENDUL DESCRESCATOR PARE A NU SE MAI STOPA . PLD CRESTE SIMTITOR SI PARE A CISTIGA LUPTA CU PD PENTRU LOCUL DOI PE SCENA POLITICA .PL SCADE DAR TININD CONT CA II REVIN MULTE VOTURI DE AFARA SI PLUS TENDINTA MANIPULATORIE ANTI-PL , SCADEREA E MAI MICA ] . AMN 2% [ ACTUAL 2% ] . DECI INAINTE 37 AIE – 33 PCRM , ACUM 34 AIE – 30 PCRM …DIFERENTA E ACEEASI . [ FARA VOTURILE DE AFARA ,BINEINTELES } . BOMBA BOMBELOR = SCADEREA P.D.-LUI , FARA INDOIALA !

 38. opinie Says:

  IDIS face sondaje mai reale decat ADEPT in frunte cu Botan si IPP in frunte cu Barbarosie….

  mai inainte analistii din RM se umflau ca PLDM va avea in curand peste 20 % si unde sunt ele?

  PLDM poate cadea pana la 13% ori sub 13%-problema justitia MAI Catana,justitia Tanase,comisia 7 aprilie Nagacevschi…

  PD poate cadea sub 10%-problema justitia PG,Zubic,Igor Popa.

  PL poate acumula peste 10%-pentru ca Ghimpu-Chirtoaca se ocupa de dezvaluiri.

  PCRM va fi intre 30-35%

  restul vor fi sub limita….

 39. COSTIN Says:

  IAR MEGA-BOMBA ESTE CA STINGA PCRM SI CENTRU-STINGA PD , SE AFLA SIMULTAN IN SCADERE SI INCA IMPORTANTA . 6 PUNCTE PROCENTUALE . IATA CA UN MIT CADE … „CE PIERDE PCRM , CISTIGA PD” ! NU-I ASA , SE VEDE … PCRM+PD = 47% [ ACUM 41% ] . IN SCHIMB CENTRUL-DREAPTA-DREAPTA PLD+PL CRESTE MINOR = 21% [ 21,5%] . IN CONCLUZIE STINGA PIERDE PUNCTE IMPORTANTE , DREAPTA CISTIGA , DAR PUTIN …

 40. Sergiu 1135 Says:

  Numai așa !!! Amin !!!

 41. Sergiu 1135 Says:

  da tu trăiești în Corea de Nord ?

 42. Sergiu 1135 Says:

  + 100000000000000000000%

 43. Sergiu 1135 Says:

  Ai ziso și tu, pcrm nu va exista la alegeri !!! )))))))))))))

 44. Sergiu 1135 Says:

  Ai greșit , PL + MAE – 30%

 45. Sergiu 1135 Says:

  Ei nici nu vor participa la alegeri, tre să ieșim și să cerem interzicerea pcrm și arestarea lui vorona- suca , dodon, muntean, petrenco, numai atunci va fi liniște pe acest pămînt

 46. Vlad Says:

  Sa nu ne imbatam totusi cu apa rece, caci depinde mult de criya economica si redicarea in continuare a preturilor.

 47. costin Says:

  …CU PD SE INTIMPLA EXACT CE PROGNOZAM INCA DE CIND ERA IN CRESTERE , LA UN MOMENT DAT . ADICA SUFERA DE „SINDROMUL PPCD-ISTO-AMN-IST” … LIPSA DE CREDIBILITATE CAUZATA DE O POLITICA HAOTICA ,NECLARA SI AVENTURISTA . NU POTI SA MERGI IN PERMANENTA LA MOSCOVA LA PUPAT DE BOCANCI SI CRUCI PRAVOSLAVNICE SI APOI SA DECLARI SUS SI TARE CA DORESTI ADERAREA LA UE . APOI SA TE FACI DE RIS IN ULTIMUL HAL CU LIMBA ROMANA CEA STIINTIFICA SI CEA MOLDOVENEASCA POLITICA … CU APARAREA VECHILOR SIMBOLURI COMUNISTO-SOVIETICE VERSUS SOCIAL-DEMOCRATIA MODERNA SI AUTENTICA . POLITICA DUBIOASA SI AMBIGUA PE CARE O DUCE PD , II VA DUCE LA PIERZANIE SIGURA . EXEMPLE ? PPCD = AVENTURISM POLITIC , IRESPONSABILITATE SI TRADAREA IDEALURILOR …AMN = NECLARITATE IDEOLOGICA , ALUNECARI BRUSCE CIND SPRE STINGA CIND SPRE DREAPTA , CIND SPRE UE ,CIND SPRE CSI , CIND SPRE BRUXELLES ,CIND SPRE MOSCOVA , CIND SPRE STATUIA LUI VIERU ,CIND SPRE STATUIA COMSOMOLISTILOR … NU MERGE … NU MAI MERGE ASA ! PD-UL NU ARE DECIT 2 VARIANTE MARI SI LATE . ORI DEVINE UN ADEVARAT PARTID SOCIAL-DEMOCRATIC , RUPT DEFINITIV DE DOGMELE STALINISMULUI [ PIERDE VOTURI PE MOMENT , DAR CISTIGA IN VIITOR ] , ORI MAIMUTARESTE „SOCIAL-DEMOCRATIA ” DE RIT STALINIST SI PRAVOSLAVNIC [ PIERDE SI ACUM SI DISPARE IN VIITOR ] . UN LUCRU E CLAR INSA …DECLARATIILE SI FANFARONADA „MOLDOVENISTA” A LUI LUPU N-A ADUS UN VOT PD-LUI …

 48. mariusmioc Says:

  Dacă sondajul e făcut la Chişinău, nu e reprezentativ. Trebuie făcut în întreaga republică.

 49. opinie Says:

  „Dacă eu aș fi politician sau aș reprezenta vreun partid politic, indiferent de tabăra politică, aș fi foarte îngrijorat în privința rezultatelor recentului sondaj național realizat de IDIS „Viitorul” și CBS AXA ,a declarat analistul politic, Petru Bogatu, în cadrul ediției de joi, 15 aprilie, a emisiunii „Chestiunea Zilei”, la Jurnal TV.

 50. opinie Says:

  Diagnoză socială: Nemulțumire generală .

 51. COSTIN Says:

  NEMULTUMIRE GENERALA …? SI CINE E VINOVATUL PRINCIPAL ? STINGA A GUVERNAT TARA MAI PE FATA , MAI PE ASCUNS , CAM TOATA PERIOADA DE LA PROCLAMAREA INDEPENDENTEI …SI ACUM PD-UL NU E SI EL LA GUVERNARE ? ASA-ZISA GUVERNARE LIBERAL-DEMOCRATA E O GOGORITA , ATIT TIMP CIT LUPU E SI EL ACOLO SUS . ACUM AVEM REZULTATELE INDELUNGATELOR GUVERNARI COMUNISTE,NEO-COMUNISTE SAU STINGISTE … IAR ACEST LUCRU INCEPE SA FIE INTELES DE OAMENI . CONFORM IDIS VIITORUL PCRM+PD = 41 % ACUM ,FATA DE 47 % IN DECEMBRIE 2009 [ – 6%] . PENTRU 4 LUNI , E FOARTE MARE CADEREA . CEL PUTIN CADEREA PD [ – 3% ] E O SURPRIZA URIASA . IAR NEMULTUMIREA SOCIALA VA CRESTE , DAR NU IN FOLOSUL UNEI STINGI NOSTALGICE, NEO-STALINISTE SI POPULISTE [ PCRM,PD SAU M.U.] … NU E ASA DE PROASTA LUMEA , CUM CRED UNII …DACA SI URMATORUL SONDAJ IDIS VA INDICA SCADEREA STINGII , CRED CA PUTEM VORBI FARA PROBLEME DE UN TREND IN JOS .

 52. TEASCUL Says:

  E ireal ca PD să acumuleze mai mult ca PL

 53. Fenix Says:

  Cu cat PL -ul „zăboveşte ” cu anticipate, cu atât mai mult îi va scădea reitingul. Echipa slabă, sub orice critică. PL este un balon unflat de arome de la statia de epurare!

 54. vasile_bb Says:

  – e si normal sa crezi in AIE. Mai in special sa sustii pe mos Ghimpu . Poate ca terminati cu nepotismul si retinguri false. Nu videti ca oameii – sau cam dezamagit de asa guvernare – guvernare fara profesionisti. Halal de asa prognozari – sa ne fereasca Dumnezeu de asa conducere mai departe.

 55. Sergiu 1135 Says:

  EEEehhh Vasile, Vasile , atît îți spun, vai de capul tău, nu mai vreau să pierd
  timpul cu retardați alde tine …

 56. OKO! Says:

  voi ce nu vedeti ca Alianta s-a descriditat complec! cui ii trebuie libertatea mitoforica !

 57. adevar! Says:

  IDIS Viitorul.

  PCRM-52 %

  PLDM-14%

  PD-10,8

  PL-7,4%

  AMN-1,2%

 58. Sergiu 1135 Says:

  dobotoc, ești tu că ți-ai permis să insulți aici pe dl Roman, cum ai fost așa și ai rămas , OCICO-ul istoriei,
  deatîta și trebuie interzis pcrm, că există așa idioți , trebuie trimiși în siberia să facă partid, AIE NU VĂ VOM IERTA DACĂ NU INTERZICEȚI ACEȘTI IMPOSTORI

 59. Sergiu 1135 Says:

  adevărul e că așa partid nu va exista, dar pe de altă parte îți dau dreptate numai din condiția că AiE nu va interzice acest partid criminal și antinațional care ne trage la fund, și ne duce înapoi cu 70 ani !

 60. rizoaicad.arges Says:

  Sondajele incearca sa influenteze pe cei care n-au un punct de sprijin in optiunea lor! De aceea ziaristii si politicienii, trebuie sa transmita electoratului motivatiile care sa le formeze si sa le “fixeze” optiunile, in vederea alegerilor care vor veni. Fiecare alegator trebuie sa stie, ca orice societate este compusa din doua mari comunitati: comunitatea celor SARACI si comunitatea celor BOGATI. Iar aceste doua comunitati sunt reprezentate de cele doua parti ale spectrului politic, adica de STANGA politica si de DREAPTA politica. Pentru ca oriunde si oricand STANGA politica, va reprezenta mai bine comunitatea celor saraci, decat DREAPTA politica, rezulta ca cei SARACI au DATORIA sa voteze partidele STANGII politice, respectiv PCRM-ul! Similar cei BOGATI au DOTORIA sa voteze partidele DREPTEI politice, respectiv AIE! Votandu-se astfel se realizeaza votul comunitar-natural. Adica fiecare comunitate sociala voteaza “zona” politica, STANGA sau DREAPTA, care o reprezinta mai bine decat CEALALTA! In Romania cel mai pur vot comunitar-natural este practicat de UDMR (Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania), realizand votul comunitar-natural-etnic! Cand cei SARACI voteaza STANGA politica, iar cei BOGATI voteaza DREAPTA politica se realizeaza votul-natural-social! Nu inseamna ca partidele de STANGA (PCRM-ul) ii reprezinta foarte bine pe cei SARACI, ci ca ii reprezinta mai bine decat cele de DREAPTA, adica decat AIE! Lucrurile stau similar si cu cei BOGATI, care nu sunt foarte bine reprezentati de partidele de DREAPTA (de AIE), dar sunt reprezentati mai bine decat de cele de STANGA, adica de PCRM. Propagandistii AIE vor contesta aceste precizari pentru ca le sunt dezavantajoase, dar de vor incerca sa demonstreze contrariul, este ca si cum ar incerca sa spuna ca la inmormantare ar trebui sa fie veselie, iar la nunta plansete si inegurare! Aceasta logica a votului-natural, ar putea fi abandonata, si ar trebui abandonata, DOAR in cazul in care un partid, de STANGA sau de DREAPTA, mare sau mic, ar accepta sa dovedeasca atasamentul lui pentru Binele Public, respectul lui fata de electorat, responsabilitatea si buna credinta ce-i va insoti comportamentul social si activitatea in slujba societatii! Cum va putea sa faca el o asemenea dovada? Foarte simplu! Sustinand implementarea Juramantului implicativ (J.i.) in existenta sociala! Ce este J.i.? Este o solutie care “exorcizeaza” Raul din om, ce poate fi verificata de catre fiecare, pe propria persoana si familie! Numai aceia care si-ar putea incalca Juramantul implicativ, asumat in prezenta celor mai dragi fiinte, pot exprima neincredere in aceasta miraculoasa solutie, pe care o voi prezenta intr-un comentariu ulterior! D.Rizoaica.

 61. rizoaicad.arges Says:

  Asa cum am promis in comentariul de la orele 08:30, prezint aici Juramantul implicativ, care poate “exzorciza” Raul din orice societate umana, ca urmare a exzorcizarii lui din individ, adica chiar la originea lui, care este casa sufletului omenesc! Oricat de bolnava ar fi o societate umana, insanatosirea ei este garantata daca toti cei ce activeaza in spatiul public, Administratie, Justitie, Politie, Mass-media, etc., vor depune un Juramant implicativ, care are forma de mai jos, si se compune din introducere, care este unica, din cuprins, care este specific activitatii desfasurate de deponent si din incheiere, care este deasemenea unica, astfel: /–-“JUR pe constiinta mea, in fata celor dragi, a semenilor mei si a lui Dumnezeu ca…(se continua cu textul cuprinsului, care este specific activitatii deponentului, dupa care se incheie cu implicatia din final, astfel:). Daca nu imi voi respecta prezentul juramant in toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau daca nu voi demisiona la prima incalcare constientizata, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri, si sa ma lipseasca, pe mine si pe cele mai dragi fiinte, de sanatate si fericire! Precizez ca Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare si Rasplatitoare a familiei mele, CATRE care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA Gandul si Ruga, atunci cand viata mea, sau a celor mai dragi fiinte a fost, sau va fi, in Cumpana! Amin!”–-/ OBS. Acest juramant poate avea si o forma “moale”, pentru cei mai sensibili, in care nu este implicata familia, ci doar complicii, astfel: “…Dumnezeu sa abata asupra mea si a tuturor complicilor mei…etc”. Trebuie inteles de toti cei care sunt de buna credinta (daca exista?), ziaristi, politicieni, cetateni obisnuiti, ca responsabilizarea indivizilor cu ajutorul J.i. este conditia, si initiala si esentiala, pentru a putea spera intr-o schimbare benefica in societate! Iar Juramantul implicativ nu presupune ca deponentul sa impartaseasca, sau NU, vreo dogma religioasa, deoarece actiunea lui se datoreaza atat puternicului sentiment de filiatie, al deponentului, fata de fiintele dragi, cat si credintei acestuia ca Dumnezeul invocat, VA RASPLATI PE FIECARE DUPA FAPTELE LUI! Exista vreun partid, de STANGA sau de DREAPTA, mare sau mic, dispus sa sacrifice CIOLANUL, pentru a initia insanatosirea societatii??? DACA VA EXISTA, acel partid TREBUIE votat (cu amandoua mainile) de toti oamenii cinstiti, SARACI sau BOGATI!!! D. Rizoaica.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: