Victoria lui Basescu si problema R.Moldova

Astazi Curtea Constitutionala a validat mandatul de Presedinte  a lui Traian Basescu. Victoria lui Basescu este deosebit de importanta pentru basarabeni pentru ca va pastra Romania activa pe dimensiunea R.Moldova. Nu stim cum ar fi fost Geoana  Presedinte, insa PSD intotdeuna a jucat impreuna cu Rusia la o mina pe subiectul RM. Sa ne aducem aminte anul 1991 cind Romania lui Iliescu a semnat un tratat de baza cu defuncta URSS recunoscind ocupatia Basarabiei. Noi atunci ne luptam sa ne desprindem de imperiul sovietic muribund iar Iliescu ne-a vindut pe  la spate. Apoi Romania lui Iliescu a recunoscut prima independenta RM, iar in 1992 Romania s-a retras la presiunea Rusiei din formatul de negocieri privind conflictul transnistrean . In 2001 primul ministru Adrian Nastase a dat o ordonanta de urgenta prin care a fost modificata legea cetateniei care practic a inghetat pina in 2009 acordarea  cetateniei romane basarabenilor. Sa nu uitam ca Geoana a fost de cel putin trei ori la Moskova in 2009 in vizite semisecrete si pina in ziua de azi nu a recunoscut cu cine si ce a negociat acolo. Unele surse afirma ca acesta a avut intilniri secrete cu Premierul Putin si secretarul CS Patrusev, fost director al FSB unde ar fi promis printre altele si consultarea Rusiei in toate demersurile Romaniei pe tema RM. Tocmai de asta basarabenii cu cetatenie romana au votat masiv cu Basescu pentru ca acesta a demonstrat ca sustine Basarabia pe drumul integrari in UE in calitate de cel de-al doilea stat romanesc si nu-i este frica de administratia actuala din Rusia care doreste sa pastreze RM in CSI si alte structuri amorfe. RM este grav avariata de guvernarile anterioare, in special de cea comunista care a mimat reformele si integrarea in UE si are nevoie de ajutorul Romaniei in calitate de principal avocat in privinta integrarii in UE in perspectiva medie de 10-15 ani  si primirii statutului de tara asociata UE pe  termen scurt in 2010. De asemenea asteptam de la Basescu intensificarea relatiilor economice, culturale, sociale, invatamint etc. Avem nevoie de un parteneriat real Romania-R.Moldova. Ar fi bine ca fiecare minister de la Chisinau si Bucuresti sa aiba planuri comune de activitate pe domeniul de gestiune.  Romania trebuie sa vegheze ca reglementarea conflictului transnistrean sa fie efectuata in interesele RM, ca sa nu se intimple ca vre-un demnitar moldovean la final de mandat sa incerce sa obtina profit cedind in fata Rusiei cum a facut Voronin care la 18 martie 2009 a semnat impreuna cu Medvedev si cu Smirnov o Declaratie rusinoasa prin care ii ofera dreptul Rusiei sa mentina trupe pe teritoriul RM pe termen nelimitat.

In timp de viitorii 5 ani de mandat Basescu moldovenii care vor detine si cetatenia romana pot ajunge la circa jumatate de milion, ceia ce va constitui o forta politica care va avea influenta atit in ce priveste procesele electorale din RM cit si din Romania. S-a vazut deja impactul a celor 12 mii de voturi ale basarabenilor la alegerile prezidentiale, cind Basescu a cistigat cu ajutorul voturilor diasporei. In plan politic intern in viitorii ani datorita cresterii numarului de cetateni romani se va intari segmentul politic de centru-dreapta. Se poate intimpla schimbarea paradigmei electorale. Daca acum avem in Parlament 60 % de votanti pe stinga si centru-stinga PCRM 48 de mandate si PDM 13 mandate, pe cind partidele liberale si populare de centru-dreapta PLDM, PL, AMN impreuna 40 de mandate, atunci nu exclud ca la viitoarele alegeri parlamentare partidele de centru-dreapta toate impreuna vor acumula circa 60%.

Cetatenii RM nu mai trebuie sa sufere din cauza pactului Molotov Ribentrop si a impartelii postbelice dintre marile puteri, atunci cind Basarabia a revenit URSS. Intelegem ca unirea politica nu este posibila si atunci este important ca RM sa fie asistata in drumul spre UE iar fiecare basarabean sa  poata beneficia de toate drepturile unui cetatean european.

Anunțuri

49 răspunsuri to “Victoria lui Basescu si problema R.Moldova”

 1. ionvasile Says:

  Victoria Lui Traian Basescu iera absolut previzibila.
  Traian Basescu dupa 1989 nu a pierdut nico batalie,este incredibil,dar adevarat.Acest politician face mare cinste poporului roman /evidend celor care apreciaza la justa valuoare meritele lui T.Basescu,care nu , atnci vor aprecia mai tirziucopii si nepotii acestora/.
  Am votat Traian Basescu si ma mindresc pentru alegerea mea.
  Ii doresc multe,multe succese,multa sanatate,pentru a-i invinge pe cei care cu inversunare nu doresc reformarea STATULUI ROMAN.
  Cred ca fara reformele propuse de Traian Basesc Romania nu poate prospera,nu poate ocupa locul cuvinit in familia democratiilor europene.

 2. SpreVest » Victoria lui Basescu si problema R.Moldova Says:

  […] Blogul lui Roman Mihăieş […]

 3. Nicolae CojocarU Says:

  DE vreo 3-4 zile inainte de alegeri (07-12-09) se stia DEJA sigur ca; de rezultatul din Romania va depinde si rezultatul din R.MAldAveneAscA.daca castiga jOANA , comuneasii il aleg pe Lupu, daca Base comii nu-l aleg pe Lupu. decizia finala a comilor iera declarata pe luni DIMINEATA. jOANA iera garantul lor din Romania ca activitatea liberalilor din R MAldAveneAscA nu va fi bine primita la Bucuresti.

 4. Tatiana Says:

  Felicitari tuturor romanilor pentru victorie! E clar ca e de bine si sunt perfect de acord cu N. Cojocaru. TAAAARRREEEE bine ar mai fi ca in caz de anticipate liberalii si democrat-liberalii moldoveni sa ia o majoritate si sa nu mai depinda de LUPU CARE PIELIA-SI SCHIMBA DAR NARAVUL BA, dar e putin probabil, deoarece avem o societate care o avem si suntem constienti de asta dar speranta moare ultima! Pentru ca Dumnezeu ne da sanse dar in traista nu ne va pune. Depinde ca toti sa lase bla-bla-ua la o parte si sa lucreze cu toti din jur pe care ii cunosc, sa informeze sa rgumenteze si sa uneasca electoratul de dreapta pentru ca sa avem un viitor mai bun si sa-i CIURUIM pe cioroi. Va scriu de peste hotare, dar nu suntem indiferenti, si lucram in teritoriu, dar si aici diaspora e ca si acasa foarte divizata. Succes la toti si Doamne Ajuta!

 5. Valenta Says:

  Felicitari si urari de bine pentru Dl Basescu,
  felicitari tuturor ROMANILOR care l-au sustinut si au incredere in el.

  Victoria dlui Basescu este si victoria noastra,
  caci usa spre Europa ni se va deschide si mai larg.

  Sa facem totul pentru integrare europeana si pentru UNIRE!
  Dupa cum vedeti, totusi, komunisul pica!
  inca un pic de rabdare… pina la vara…

  Traiasca Basescu! Traiasca Romania Mare!

 6. moi meme Says:

  „intelegem ca unirea politica nu este posibila” de unde intelegem? Dupa spusele lui Dan Martian, a fost si putem presupune ca va mai fi posibila. Apropos, mai e in viata?

 7. parizianul Says:

  12 mii de basarabeni au votat numai in tara, dar in toata lumea (in tarile occidentale unde sunt plecati foarte multi basarabeni care au cetatenia) ,numarul paote sa dubleze sau sa tripleze. Numai in Paris au votat peste 500 de moldoveni cu dubla cetatenie, nu mai vorbesc de italia sau spania, tari, unde numarul moldovenilor este cu mult mai mare…

  Iar cat priveste politica romaneasca, sper ca de acum in colo, politicienii romani nu vor mai neglija basarabia (parerea mea), sper ca lea fost de invatatura.In aceste alegeri, nu este exclus ca anume basarabenii au intors balanta in favoarea dmnului Basescu

  Succes domnule Basescu si faceti cu drept deplin basarabia….romana….

  ps.am impresia ca rusii pregatesc niste surprize cu capcane moldovei (cu lupu,diacov lukoil si altii) , prudenta moldova, prudenta si iar prudenta, rusul nu o sa cedeze asa usor!!!

  iar dvstra, dle Mihaes, primiti sincere urari din partea mea, Sarbatori Fericite!!!!!Craciun si An Nou Fericit!!!!!

 8. parizianul Says:

  Craciun Fericit romanilor din lumea intreaga!!!!
  Craciun Fericit si tie , scumpa Basarabie, meriti mult, mult mai mult!!!!!!!!!!!!!! va veni si sorele si la noi in tara!!!!!

 9. nina Says:

  Domnule Mihaies ! felicitari pentru articolul foarte interesant si corect.. Da, speranta noastra a fost si este Basescu! LA MULTI ANI cu ocazia sarbatorilor ! SA DEA DOMNUL MOLDOVEI SI MOLDOVENILOR REALIZAREA VISULUI LOR DE UNIRE CU TARA-MAAM >ROMANIA! SANATATE , ROMANI DE PRETUTINDENI!

 10. Lancaster Says:

  E un vis frumos, dar numai un vis. Parlamentul de la Chişinău nu va atinge niciodată 60% voturi pe centru-dreapta. Cel puţin nu în următorii 20 de ani. Alegătorii care au astăzi 40+ ani sunt irecuperabili, ei vor vota cu stânga cât vor mai avea de trăit. Va apărea (poate a apărut deja) un partid de centru-stânga, care „va duce înainte idealurile social-democrate”, se va revendica de la stânga europeană şi va face ca dinozaurii din PCRM să arate ridicol. Dar va fi tot stânga, va încuraja tot autoritarismul statului, taxele mari, ajutoarele sociale pt. nemuncă ş.a.m.d. Şi va face ca stânga să reprezinte 60%, cu tot cu PCRM, exact ca şi în prezent.

 11. Ion Bodean Says:

  Nu se pune la îndoială faptul că vom avea susţinere şi înţelegere peste Prut.
  Cât nu pare de straniu, dar mult mai dificil e să obţinem o susţinere masivă şi înţelegere din partea propriei populaţii.
  Guvernul Filat cred că ştie precis ce are de făcut, ştie cum să facă, dar încă nu are CU CINE la toate nivelele.
  Mai sânt încă tari relaţiile de cumătrizm şi cu părere de rău nu totdeauna se dă prioritate competenţei profesionale.
  Să sperăm însă că în viitorul apropiat toate se vor aranja şi cu ajutorul României vom reuşi să intrăm în rândul civilizaţiei europene!

 12. romanliber Says:

  Traian Basescu…daca pe voi va reprezinta, atunci imi este mila de voi si imi imaginez ce nivel calitativ aveti (din toate punctele de vedere)…Doamne apara Romania de dusmani si de Traian Basescu!

 13. romanliber Says:

  Tot respectul pentru fratii de peste Prut. Am prieteni din Rep. Moldova si ma uit la ei ca la niste romani adevarati.

 14. parizianul Says:

  roman liber

  iti respect pozitia ta, doar vreau sa-ti spun ca Basescu reprezinta mai mult de jumatate din natiunea Romana, inclusiv si a celor din Basarabia,

  Votul basarabenilor in favoarea lui nu afost intamplator, vreau sa-ti aduc cateva motive care il face aici foarte popular:

  El este primul presedinte roman, care sa adresat romanilor din basarabia ca de la roman la roman. Daca esti din Romania atunci cred ca nu cunosti ce e aia criza identitara, dar nici nu ti-o doresc vreodata, si nici cum sa fii strain in tara ta avand 80 % din populatie romanofona, practic majoritate absoluta, cum niste porci de rusofoni sa-ti spuna in fata sa vorbesti rintr-o limba omeneasca (adica rusa) iar cel mai groznic e ca pana si cei care iti vorbesc limba, cei care ii consideri frati, si de la care astepti sustinere, intr-un fel sau altul incearca sa se aptina de la intrebarea suntem sau nu romani (adica nici da nici ba), asa a fost pozitia precedentilor presedinti, care nici odata nu au calcat in basarabia (Iliescu sau Constantinescu
  ), Basescu a facut-o de zeci de ori<;

  este si primul candidat la presedintie roman, care a facut campanie electorala si in basarabia, ceea ce arata interesul sau de fi sustinut aici, si vice-versa….si tot el este primul care sa adresat cu un mesaj clar, romanilor de pretutindeni….
  si ultima, si cred ca cea capitala e ca moldovenii sau saturat pana la greata de comunstii sau socialisti, cum se mai numesc in romania, eu personal din principiu nu as vota niciodata cu aceste javre, care ne-au facut sa suferim aproape un secol, care ne-au deportat buneii si care au vrut sa ne rapeasca graiul si istoria, care ne-au deposedat de pamanturi, orase si cetati si care ne-au umilit la noi in casa. Cacanarii de comunistii romani (Iliescu, Geoana sa), cot la cot rusoflanii, vor sa ne intoarca acolo de unde ne-am pornit, sper ca au luat-o bine in bot.

  Acum , stimate roman liber , sper ca ma intelegi corect…… vrem si noi libertate, si nu ca Basescu ar fi simbolul libertatii, doar ca in sfarsit am capatat si noi…. dreptul de a visa …

  Iti doresc tot binele din lume, frate, Sarbatori Fericite!!!!!!!!

 15. blogideologic Says:

  Sînt refugiat basarabean din 1944, urmaş de răzeşi soroceni. Vă spun, „rebiata”, voi chiar nu pricepeţi nimic din ceea ce se întâmplă acum în România. Tocmai ce am citit o analiză privitoare la faptul că în 2009, datoria USA a scăzut. Încerc să găsesc o explicaţie. În 2009, datoria suverană a României a crescut până la 100 miliarde euro! Ultima felie din datoria impusă României pe 2009, felie de vreo 20 miliarde de euro, ne-a fost impusă de FMI, instituţie a finanţei externe care îşi are sediul central în Washington D.C. Să fie vreo legătură ? Probabil că da. Un mecanism simplu prin care datoria USA putea să scadă ar fi „diluarea” ei. Obligând alte state să îşi crească datoria suverană. În felul acesta, criza financiară creată de ingineria financiară „subprime”, –a creanţelor ipotecare de mare risc–, este deviată spre alte ţări care vor suferi o criză a datoriei suverane. De aici urmează falimentul suveran. Aceasta este semnificaţia celui de al doilea mandat prezidenţial Traian Băsescu.

 16. ,,,Ieseanul" Says:

  Daca te intitulezi,refugiat politic te inteleg.dar de ce te bagi in ceva ce nu stapinesti cu multa minte .Cum poti ,debita prapastii defelul: datoriia externa aS.U.A. este distribuita,altor tari ; cred ca:asemenea aberatii spuse pe forum, de care ar ride si curcile: pentru cultura ta cea ingusta, ar trebui sa stii, ca in rominia ,pentrua se putea intra in zona monedei unice care va fi, in 2014 ..ei bine atunci cel mai mic salariu pe economie deci salariul minim trebuie sa fie ~ aprox. 300 Euro. deci de unde va trebui sa marim bugetul care sa sustina sume , astronomice in euro. de aceea se fac imprumuturi de la F.M.I. cu dobinzi mici . as vrea sa te intreb inca ceva tu stii care este bugetul Rominiei? nu-l stii .. ei bine ,actualimente este de 40 de miliarde de euro. pentru aputea accede in zona euro in 2014 este nevoie de a dubla bugetul. si atunci cum sa o faci sa declari razboi ,rusiei ,statelor unite, Germaniei ,este imposibil ; nu ramine decit forma de imprumut si pe care alte state ti-o garanteaza.O.K..?

 17. Echilibru Says:

  domle, Era evident ca nu voteaza nici un roman din Basarabia cu Geoana. Basescu a pus piciorul in prag si a spus ceea ce nici macar Constantinescu-vorba aia, Basarabean, nu a avut tupeul sa zica.
  Daca era Crin cu Basescu ar fi fost o disputa mai interesanta, Geoana cu toate partidele in spate, cu 80% din presa in favoarea lui, cu toti banii de pe lume nu a putut sa-l invinga. De ce? Geoana nu are stofa de preseinte. Punct.

 18. blogideologic Says:

  @ „Ieseanul”
  De ce nu vrei să înveţi bine româneşte? Nu ţi-e ruşine ? Presupun că la Iaşi mănânci pâine albă, românească.

 19. socolenco Says:

  Presupun ca sunt alte mecanizme de transfer a datoriei si a activelor nocive catre alte state. Nu cred ca SUA ar fi interesat in falimentul Romaniei, ci doar in diminuarea concurentilor reali, care sunt marile economii din lume.

 20. blogideologic Says:

  @ socolenco
  Mai citeşte o dată, „eşcio raz” :-), ce am scris.

 21. Andrei Says:

  Voi basarabenii si cu cei din diaspora ne-ati bagat in rahat pe noi cei din Romania. Multumita voua, in loc sa avem un guvern rezonabil (PNL-PSD, cu un prim-ministru independent) si un presedinte cat de cat acceptabil (chiar daca are destule defecte), avem inca 5 ani de Basescu, si il vom avea din nou pe Boc, cel mai prost prim-ministru din istoria Romaniei de la Petru Groza incoace, care a distrus in cateva luni tot ce se realizase in perioada 2000-2008. Clica mafiota a lui Basescu va prospera in continuare pe spatele contribuabilului, economia e pe butuci, suntem inglodati in datorii stupide la FMI, sistemul de educatie e pe cale a fi ingropat, si de parca somajul nu explodase suficient, in 2010 vor fi dati afara zeci de mii sau sute de mii de bugetari. Dar ce va intereseaza pe voi, voi ati votat cu Basescu pt ca va da cetatenie (desi n-o meritati) ca sa va puteti duce in Italia la lucru. E revoltator ca soarta Romaniei e decisa de niste oameni care nu stiu nimic despre ce se intampla in Romania, nu se simt romani, vorbesc in principal rusa si il admira pe Putin, si se lasa incalecati si umiliti zilnic de 5% din populatia lor.

  Ar trebui sa primeasca cetatenie doar cei 2% din populatia RM care se considera romani, restul de 98% n-au nici o legatura cu noi si n-au ce cauta la noi in tara, sa se duca in Rusia daca vor salarii mai mari.

 22. Ion Bodean Says:

  … Regretabil faptul cum ,,românii adevăraţi”, aşa se pretind în orice caz, se aruncă asupra celor de nivelul II, sau chiar III, adică a basarabenilor…
  Pentru voi, d-lor, important este ce credeţi voi, cum înţelegeţi voi lumea… iar pleava lasă să plece în Rusia, sau mai ştiu eu unde aţi dori să ne trimiteţi. Un sfat pentru MĂRIILE dumneavoastră; (stiu că nu o să vă placă, dar asta e) nu vă scoateţi răutatea şi incompetenţa pe net.
  Nu vă pretindeţi PROCUŞTI, nu măsuraţi tot şi toate după măsura voastră, nu uitaţi că numai în comun se pot realiza fapte mari.
  Şi o mică întrebare.. Dacă nu ar fi fost Băsescu, atunci, ce, cei de altă opţiune trebuiau să vă eticheteze???
  Ruşinică fraţilor, dacă sânteţi fraţi şi nu ajenţi cumpăraţi… Vorba veche; sângele apă nu se face, dar nici apa sânge.

 23. Andrei Says:

  D-le Bodean, conform ultimului recensamant, basarabenii nu ne considera deloc „frati”. Doar 2% s-au declarat romani. Fratia nu poate fi doar de o parte. Tot respectul pt cei 2%, ei sunt singurii care merita cetatenie si toate celelalte facilitati oferite de statul roman (burse etc). Initativa lui Basescu de a da cetatenie la toata lumea, renuntandu-se la testul de limba, e doar un gest cinic prin care isi asigura niste voturi, cu pretul ca UE sa fie inundata de sute de mii de rusnaci, haholi, gagauti si maldavani rusificati cu pasapoarte romanesti (dar care urasc romanii, nu vorbesc limba, si nu au nimic in comun cu cultura noastra).

  Romania a votat ceva, dar basarabenii au avut grija sa iasa altceva, si sa continue haosul si dezastrul din Romania. Cu toata gargara anti-ruseasca, Putin mai mult ca sigur ca se bucura ca a iesit Basescu. O Romanie in colaps, cu un presedinte slab, complet discreditat pe plan international, dar cu gura mare e perfect pt ambitiile expansioniste ale Rusiei.

 24. blogideologic Says:

  @ Ion Bodean
  Ai dicţionarul lui Lazăr Şăineanu ? Începe cu acela, dacă vrei să înveţi bine româneşte. Sînt un mare admirator al poeziei lui Grigore Vieru. Dar de ce aţi lăsat să fie ucis ?

 25. socolenco Says:

  „Vă spun, “rebiata”, voi chiar nu pricepeţi nimic din ceea ce se întâmplă acum în România.”

  In primul rind daca ai un pic de respect, atunci nu te-ai adresa in acest mod, dar se vede ca nu ai nici un respect fata de basarabeni. Crezi ca mai bine de jumate din cei care stau in Romania au vreun habar de ceea ce se intimpla acolo? Daca ar avea atunci nu ar fi fost o participare atit de mica la votare.

  „Tocmai ce am citit o analiză privitoare la faptul că în 2009, datoria USA a scăzut. Încerc să găsesc o explicaţie.”

  Ar fi fost bine daca ai fi indicat sursa, pentru ca analizele pot sa le scrie oricine, dar cu scop diferit. Spune unde ai citit sau macar ada ceva cifre – cu cit a scazut?

  „Un mecanism simplu prin care datoria USA putea să scadă ar fi „diluarea” ei. Obligând alte state să îşi crească datoria suverană. În felul acesta, criza financiară creată de ingineria financiară „subprime”, –a creanţelor ipotecare de mare risc–, este deviată spre alte ţări..”

  Criza financiara ar putea fi deviata spre alte tari care au legaturi economice mult mai strinse cu SUA si nu cred ca e cazul Romaniei. Am spus chiar daca SUA ar avea un astfel de scop atunci tinta ar fi puterile economice si o tara care are 2 ani decit este in UE.

  Apropo, nu ma fa atitea observatii – fiecare scrie asa cum vrea.

 26. socolenco Says:

  rectificare: tinta ar fi puterile economice si NU o tara care are 2 ani decind este in UE.

 27. Jay Says:

  Andrei, nu mai fii rautacios cu oamenii. Care „noi cei din Romania”? Eu-s din Romania, si eu consider un lucru benefic faptul ca acesti oameni au contribuit la venirea lui Basescu, din nou, la putere. Din moment ce au cetatenie, acesti oameni au tot dreptul. Iti amintesc ca de asemeni tot Ardealul a votat cu Basescu..ce facem, le luam si lor dreptul de vot?

  Discursul psd-isto-pnl-ist imi este arhicunoscut. Impacati-va cu ideea ca ati pierdut, la fel cum si noi ceilalti am fi acceptat cavalereste infrangerea, daca s-ar fi produs. Lasa oamenii in pace si nu-i mai sudui. Ce tine de recensamant, am un prieten in Moldova care mi-a povestit cum s-a realizat: cine spunea ca e roman, fie se insista sa se declare „moldovean”, fie se trecea din oficiu „moldovean”. Un recensamant facut de Voronin nu are nicio valoare.

  Basescu, cu toate bubele sale, si-a amintit mereu de basarabeni. Chiar si acum dupa ce a fost ales, inca isi aminteste de ei (vezi recenta vizita la Bruxelles). De bine de rau, omul asta e interesat de ei. Ce-ai fi vrut, sa voteze cu Geoana sau Antonescu, pe care i-a durut in dos de ei?

  Eu sint din Romania, dar am numerosi prieteni in Moldova. Multi din ei sint mai romani si mai patrioti decat multi de la noi care se bat cu pumnul in piept. Inainte de a spune ceva rau de acesti oameni, fa macar o vizita in Moldova, si apoi trage niste concluzii.

 28. Andrei Says:

  Jay, Basescu n-a facut nimic concret pt basarabeni. Le-a promis ca va relaxa criteriile de acordare a cetateniei romane: daca pana acum era nevoie si de un interviu (deci era nevoie sa stii cat de cat lb.romana) el vrea sa elimine conditia asta. Chiar vrei sa se umple Europa de rusi si gagauti cu pasaport romanesc, dar care nu stiu o boaba romaneste? Scopul lui Basescu n-are nici o legatura cu patriotismul, vrea sa-si asigure o turma fidela de votanti PDL. Evident ca sunt si patrioti in Basarabia si merita tot respectul, dar din pacate sunt o minoritate.

  Iar faptul ca si ardelenii au votat ca berbecii cu Basescu arata ca, contrar pretentiilor unora dintre ardeleni ca ar fi mai cu mot, si in Ardeal exista destula prostie si cocalarism. Totusi per ansamblu Romania a votat cu Geoana.

 29. Ion Bodean Says:

  Cred că îţi place domuule(nu mă lasă inima să scriu ,,vă place) să presezi psihologic.
  Problema dumitale, dar lasă prostul obicei de a face trimiteri la dicţionare, et., de unde au de învăţat alţii.
  Şi apoi trebuie să ai un ,,itelect” deosebit ca să afirmi că cineva a lăsat să fie ucis Gr.Vieru.
  Referitor la limba care o scriu şi vorbesc, fii pe pace, te asigur că nu ai nici o prioritate…
  Şi totuşi ce scop urmăreşti cînd îţi propui să intimidezi???

 30. romanliber Says:

  Basarabenii din pacate, nu stiu care e situatia economica si sociala a Romaniei in momentul de fata (asta este o banuiala de a mea). Suntem la fundul sacului domnilor, ne-au bagat in niste datorii imense. Din pacate voi l-ati votat pentru ca a facilitat obtinerea vizelor si a cetateniei…asta nu este un motiv…. 😦 Tocmai de aia a facut acest lucru, pentru ca voi sa il votati. Degeaba va ajutat cu vizele si cetatenia, daca sub conducerea lui nu „traim bine”.

 31. TATIANA Says:

  Salut la toti si inca o data viva BASESCU! N-am sa raspund cuiva concret dar citind toate mesajele as vrea sa ma refer la cei care afirma ca Basarabenii nu inteleg ce se intimpla in Romania la moment. Spre nefericirea D-RA domnilor care considerati astfel v-as spune ca dimpotriva basarabenii cunosc mai bine situatia din Romania decit voi pe cea din R. MOLDOVA. Ar fi bine sa recunoasteti ca habar nu aveti ce se intimpla in societatea de peste prut si multora din voi nu le pasa asa cum nu ii pasa si lui Geoana si gastii lui, care daca va aminititi a mai fost la putere(am in vedere gasca PSD-UL si sa nu mai strigati ca acuma PSD-UL nu mai e cel de odinioara ca nu ma convingeti, partidele de stinga tot timpul au avut tendinta de asi schimba parul da naravul ba) ani buni si nu au facut altceva decit sa intirzie progresul Romaniei cu citiva zeci de ani buni. Si nu numai pentru cetatenie l-au votat romanii din Moldova pe Basescu ci si pentru faptul ca ii pasa de ce se intimpla cu ei. Cea mai mare problema a celor care l-au votat pe Geoana e ca se considera superiori decit ceilalti romani indiferent unde ar locui ei in Ardeal sau in Basarabia si Geoana e exact la fel: egoist, arogant si prea plin de sine. Da uite ca Dumnezeu e mare si nu a uitat de Romani asa ca UNIRE SPIRIT ROMANESC. Iar in ceea ce priveste faptul acordarii cetateniei tuturor cetatenilor R.Moldova indiferent de nationalitate eu cred ca este un lucru foarte bine gindit la nivel inalt pentru ca dupa atitia ani de rusificare a populatiei, ea are nevoie de romanizare pentru a reveni la origini, ce in Romania nu sunt rusi, sau lipoveni cum le zice pe la voi, magiari, tigani, s.m.d. dar toti vorbesc romana, nu-i asa? Inainte de a arunca cu noroi si acuzatii de tot soiul mai ginditiva si la ceilati din jur nu numai la voi ca individuum, caci asta e cea mai mare greseala a celor care l-au votat pe Geaoana indiferent oameni simpli sau moguli, ca stau in gaoacea lor si nu vor ca cineva sa-i deranjeze prea tare cu reforme sau cu noi idei… Asta e fratilor caci suntem chiar daca nu va prea convine… Basarabia, ar fi bine sa mai cititi ce-a fost cu ea si cum a ramas la rusi, a fost sacrificata intr-un moment strategic ca cealata populatie a Romaniei sa aiba mai putin de suferit. Ceea ce vrea Basescu e sa intoarca un drep al acestei populatii care a suferit to felul de batjocuri si care datorita acestor batjocuri a devenit ceea ce este o societate divizata si multinational. Asa ca avem nevoie de sprijin dar nu de reprosuri pe care nu sunteti in drept sa ni le faceti voi acei a lui GEOANA.

 32. ala Says:

  pt Andrei…
  mult mai multi moldoveni se considera romani decat 2% mentionate de tine…sunt curioasa cu ce te consideri superior moldovenilor-romani sau moldvenilor-rusi :)))…ha-ha

 33. Nornegru Says:

  Bravo, Tatiana!
  Esti la inaltime. Pe bune. Eu sunt banatean . Cred ca ai vazut ce procente de invidiat a luat Basescu in Ardeal si Banat. Duoa cate citesc te afli in diaspora . Se vede ca ai alte mentalitati. Afla ca si noi din partile astea de tara tot asa judecan si , normal ca si actionam Comnetatorii care maraie si maraie la problema Basescu si Basarabia vorbesc fie in necunostinta de cauza , foe din ura si invidie. Fii sigura ca Basescu alaturi de o tara intreaga va face si mai mult pentru Basarabia. Printre ardeleni a facut o impresie f. buna Vlad Filat cand i-a spus lui Basescu”am venit acasa si vorbesc romaneste.” Comunistii si neocomunistii (tip Iliescu) din Ro sunt multi si odata si odata trebuie pusi cu botul pe labe!! Toate firele lor, fie ca sunt in Basarabia, fie in Ro duc la Moscova.(Geoana a facut 3 vizite secrete la Moscova si nu a spus nici azi ce a facut acolo , cine i-a dat mandat si cu cine s-a intalnit!) Are dreptate cel care a scris mai sus ca in caz de reusita a lui Geoana , PCRM i-ar fi dat votul lui Lupu!!( nu se considera roman , dar vorbeste limba noastra comuna f bine!)Dar dupa ce au vazut ca Basescu rade tot, nu si-au dat votul. Si chiar e f.bine!! Mai un pic si ai sa vezi.
  Cel care da cifre atat de exacte – 100 de miliarde Eu datoria Romanie , minte de ingheata apele si n u vrea ca basarabenii sa fie cu noi dimpreuna. Nu e adevarat!! Atat a pierdut din PIB Romania in acest an de criza, ceea ce e altceva. PIB Ro in 2008 era de aprope 200 miliarde Eu. Uite un exemplu, pe care il poti citi pe UNIMEDIA. Doua sahiste de la voim canpione nationale la sah in RM au venit la Clubul Politehnica Iasi pt 300 Er pe luna fata de 60Er pe luna la voi ! Plus alte facilitati!! F bine au facut. Nu sunt tot romance? Cu ce se deosebesc de noi? Cu nimic!
  Hai sa-ti mai spun: PIB pe cap de locuitor in Ro la ora actuala e de 5500 de Eu. Pana anul trecut a fost 7500. Dar au tocat liberalii +PSD banii ca sa-i aleaga populatia. Si tot nu i-a ales. Am fost in Basarabia de 2 ori(odata la nunta unei basarabence casatorita in Ro) si am vazut ca basarabenii sunt mai harnici si mai organizati ca modovenii nostri(cu exceptia celor din Bucovina- Suceava) desi sunt si mai saraci ca ai nostri. Moldovenii nostri ce castiga pana la amiaza, beau pana seara de nu le mai ramane sfant. La ei totul e de pe azi pe maine , totul e cum da cel de sus( da, dar nu baga si in traista).
  Se aude ca Filat vrea sa scoata sarma ghimpata de la Prut! Doamne bine ar fi. Practic ar insemna ca Unira cu Romania se face. Toti comunistii vostri cauta sa sperie pe basarabeni ca noi ii consideram mai prosti si ca odat uniti cu noi vor fi robi la noi!! Auzi ce minciuni fara de obraz sustin!! ASA ceva e imposibil!! Cauta si vorbeste cu basarabeni care au reusit sa se stabileasca in cei 20 de ani in Ro , nu in Bucuresti, nu in marile orase si te vei lamuri singura. Eu cunosc zeci de cazuri. E adevarat , un mare impediment era cetatenia, dar acum nu va mai fi nici asta. Incet, incet lucrurile se vor urni din loc. Nu spun ca la noi umbla cainii cu colacii in coada , nici ca sunt unse cu miere gardurile. Dar nici cum scriu unii pe aici nu e adevarul cel adevarat.

 34. Nornegru Says:

  Catre Andrei,
  Mai tampitule> Daca ai fi tu cocalar cum sunt ardelenii, te-ai fi pricopsit mai nenorocitule de comunist cacanar ce esti!!~ Du-te dracului si stai cu mana intyinsa la Geoana sa-ti suipe in palma un banut si sa-ti de un carnacoir !! Basescu ti-a luat tie pinea de la gura? Du-te la Vantu cel de la Roman si stai la usa lui, nu hulii tu pe ardeleni. Ei stiu f bine pe ine au votat. Si sa nu uiti un lucru : din impozitul pe care-l platim noi , ardelenii treiesti si tu si ai tai!! Imbecil puturos si betiv ce esti!! Ati umplut Occddentul cu hoti si criminali, voi si tiganii si vii sa ne scuipe pe noi in cap? Nu ti-e rusine!? Ce ai crezut tu, ca pe situri de Basarabia nu vei intalni ardeleni si poti sa vorbesti despre noi tampeniile tale baloase?

 35. Jay Says:

  Andrei, nu are rost sa iti spun mai multe, ca oricum nu vei intelege. Eu personal am in Moldova si prieteni rusi, dar si gagauzi, care vorbesc in ROMANA cu mine, si nu in rusa. Se vede ca nu ai fost in viata ta in Moldova..si asta ti-o spune un oltean.

  Bravo ardelenilor pentru vot, bravo fratilor din Moldova..

 36. burebista Says:

  Bai bolovane, cum iti permiti sa faci aprecieri despre moldovenii din romania?
  Ai tu 3 coaie magice care iti permit sa generalizezi ca un bou atotstiutor?
  Adica bai vita incaltata, eu beau de dimineata pana seara? Bunicii mei muncesc dimineata si se fac manga pana se insereaza?
  Prost ce esti, scoti numere din cur si adopti un discurs vag moderat ca sa para ca esti un tip echilibrat.
  Ia zi boule, cam cat timp ai petrecut tu printre moldoveni de stii asa bine cum isi beau banii?

 37. romanliber Says:

  basescu nu a avut un aport concret asupra „ajutorului” pe care pretindeti ca l-ati obtinut. Ahh si inca cv… daca il considerati ajutor, atunci din partea lui numai cu ajutorul asta ramaneti.

 38. romanliber Says:

  jay…eu am rude in R.M… vreau sa iti spun k in balti, zona populata cu moldoveni-rusi, foarte multe persoane refuza sa vorbeasca in romana.

 39. Tatiana Says:

  Multimesc pentru sprijin nu am pus niciodata la indoiala faptul ca nu toti romanii sufera de sindromul de rautate si de suprematie. Iar pentru ceilalti ce sa zic vom trai si veti vedea. Acuma inghititi in sec, ca cit nu va-ti mai vaicara totul o sa fie asa cum e pe drept sa fie pentru acest popor si nu-mi mai pierd timpul cu cei care nu merita ca e prea pretios. P- U TOTI CEI CU INIMA DESCHISA LE DORESC SARBATORI FERICITE SI UN AN MAI BUN!!!

 40. Jay Says:

  romanliber, Basescu, in calitate de presedinte, nici nu are cum sa faca prea multe in plan normativ. Presedintele nu emite legi, el doar aproba ceea ce vine de la Parlament. Presedintele insa poate face multe in plan extern, acolo unde Basescu s-a manifestat exemplar, punand in discutie oriunde a mers subiectul Moldova. Iar din punctul asta de vedere nu cred ca ai ce reprosa.

  In al doilea rand, Balti este cunoscut ca un bastion al rusofonilor si rusilor. E ca si cum ai vorbi de Harghita si Covasna de la noi. Eu am avut in vedere Chisinaul, unde eu am mers de peste noua ani si m-am inteles numai in romana. De asemenea, sint zone periferice cum este Ialoveniul unde am dat peste oameni care nu stiau rusa.

 41. Jay Says:

  Tatiana, sarbatori fericite si acolo in Moldova si sa fie pace, bunavointa si intelegere intre oameni. Craciun fericit!

 42. Andrei Says:

  Dupa comentariile unor personaje penibile gen Jay si, mai ales, Nornegru (manelist/bisnitar banatean tipic, incult, nespalat si inapoiat, dar plin de ifose si cu gura mare, tipic pt zona care a dat Romaniei maneaua), se vede cine voteaza cu Basescu, si e trist ca in Romania avem aproape 50% de astfel de specimene. Votantii lui Basescu sunt in general cocalari si mitocani cu un nivel precar de educatie, care nu sunt in stare sa spuna macar o singura realizare a lui Basescu in toata cariera lui de politician, dar care il voteaza pt ca se identifica cu mitocanul sef si pt ca ii admira pe cei „smecheri”, care stiu sa fure (gen Basescu, Becali, Udrea, Videanu etc). Din pacate exista si Romania asta, a oamenilor care se uita la OTV, asculta manele, scuipa seminte pe jos, tin cu Steaua, umplu padurile de PET-uri si, evident, voteaza cu intaiul mitocan al tarii si cu partidul lui. Iar noi ceilalti, oamenii care cat de cat gandesc, care muncesc cinstit si vrem sa traim intr-o tara civilizata, trebuie sa suportam inca 5 ani de haos, coruptie si incompetenta, pt ca asa vor berbecii („moama, mancatzash, ce jmecher e basescu asta, si-a pus amanta ministru si stie sa faca combinatii”)

  Si auzi mai banatene Nornegru, banuiesc ca esti de la tara ca daca erai de la oras ziceai ca esti timisorean. Voi ardelenii si banatenii traiti pe spatele Bucurestiului. Bucurestiul, Prahova si Constanta contribuie cel mai mult la buget, deci e cu atat mai caraghios cand vezi tot felul de tarani ascultatori de Guta, care au vazut metrou doar la TV, cum se plang ca sunt jupuiti de „mitici” (care de fapt ii intretin). Apropo am vazut cum e la tara in Banat si e mult mai rau si decat in cele mai sarace zone ale Moldovei.

  Si apropo, orasele cu o populatie ceva mai educata si cu un nivel mai dezvoltat de cultura (Bucuresti, Iasi) au votat cu Geoana (desi de ex in Bucuresti PSD-ul n-a avut niciodata succes).

 43. Jay Says:

  Bai Andruscule, penibil esti tu, moshu. Vezi tu, esti genul tipic de psd-ist, cand nu-ti convine opinia celuilalt, te-apuci si jignesti. Asta e nivelul tau de educatie? Mai ai tupeu sa arati cu degetul spre ardeleni, sa-i faci cocalari, cand tu te adresezi ca un mahalagiu? Genul de om ca in vorba aia, hotul striga hotii.

  Ca sa vezi cat de paralel esti cu situatia. Activez in invatamant (deci la nivel de educatie, pot sa spun cu mana pe inima ca sint peste tine). Doi: nu consum seminte si in general sint un ecologist convins (folosesc de cate ori pot transportul public, sortez pet-urile de restul gunoiului menajer, am participat la campanii de ecologizare). Sint suporter Unirea Urziceni (deci nu Steaua). Urasc comunistii, vechi sau noi (vopsiti in social-democrati). Si ar mai fi multe de zis, dar creierul tau plin de stereotipii nu e in stare sa le inteleaga..

  Comparatii de genul „voi Ardealul stati pe spatele Bucurestiului” sint replici arogante de bucurestean increzut. Daca am avea capitala la Cluj, tu bucurestene ai sta pe spatele clujenilor. In general vorbind Ardealul este plin de investitii din vest, comparativ cu Muntenia. Si in genere daca nu-ti convine situatia poti sa-ti faci enclava ta in Bucuresti, sa-ti faci hotar, daca te roade invidia ca noi restul stam pe spatele vostru.

  Cat priveste populatia educata, nu voiam sa aduc argumentul asta, ca si eu mi-s tot din Romania, dar moldovenii nostri au dreptate cand spun ca v-au impuiat tiganii..asa ca sa lasam faza cu educatia.

  Ti-am mai zis, impaca-te cu gandul ca a iesit Basescu. Nu-ti convine – emigreaza. Drumu-i liber.

 44. Andrei Says:

  Jay, daca intr-adever lucrezi in sistemul de invatamant, esti un lemming. Guvernarea Basescu-PDL v-a micsorat salariile, v-a bagat in concediu fara plata (asta in timp ce Udrea cheltuie zeci de milioane de euro de la buget) si vrea sa politizeze si mai mult educatia decat era pana acum. „Reforma” lor ne va da un sistem de invatamant de lumea a 3-a. Ma bucur ca nu te pliezi pe modelul de mitocan pedelist tipic, dar chiar daca nu scuipi seminte si nu faci gratare prin paduri tot ca ei votezi, irational, si contribui l perpetuarea modelului de mitocan si de smecher in societatea romaneasca.

  Nu sunt „mahalagiu”, sunt doar revoltat de nivelul pe care l-au atins cocalarismul si ignoranta in Romania, si de faptul ca viitorul Romaniei e compromis din cauza unor oameni care habar n-au de ce voteaza (cam cum era cu Iliescu in 90-92). Si nu sunt deloc pesedist, dar orice om rational isi da seama ca la ora actuala PSD-ul e un rau mai mic decat PDL. Cat despre tigani, ei sunt peste tot in Romania (in unele judete din Ardeal sunt mult mai numerosi decat in Muntenia sau in Bucuresti), si ce? Un tigan cu bun simt merita respect, spre deosebire de un roman mitocan sau un rus/gagaut/maldavan rusofon cu mintea intunecata de vodca si (neo)stalinism.

  Iar legat de Ardeal/Bucuresti, e normal ca zonele mai bogate sa ajute pe cele mai sarace, dar e enervant cand cei rupti in fund sunt tot cei cu gura cea mai mare.

 45. omuL verde Says:

  iistoria-i consemneaza doar pe cei care inving , degeaba va certati .

  Basescu este un invingator ,si va ramane in istorie.
  {restul is vorbe-n vant}

  Sarbatori fericite tuturor romanilor din lumea-ntreaga.

 46. Jay Says:

  Vezi ca vorbesti fara sa stii? La mine nu s-a micsorat niciun salariu. A ramas la acelasi nivel ca si cel de dinainte. Asta in conditiile in care in tari ca Ungaria s-a taiat din salarii si pensii, iar in Lituania nu s-au mai dat deloc. Mai nou in Grecia sint mari probleme. In Romania, de bine – de rau, eu mi-am primit salariul. Cat priveste zilele libere, prefer sa am cateva zile de neplata decat sa fiu dat afara sau sa nu fiu platit deloc. Zilele de neplata se vor contabiliza anul urmator, si la cat de mic e salariul in invatamant, crede-ma ca atunci cand iei nimic din nimic, ramai tot cu nimic. In plus, cateva zile de vacanta chiar nu-mi strica deloc..salariul a ramas la acelasi nivel de cand ma stiu, inca de pe vremea lui Nastase, care spunea ca „ce le trebuie la profesori salarii marite, ca au si asa prea mult”. Replica asta a luat-o din zbor Tariceanu mai tarziu, care a adaugat ca in invatamant sint „12 sporuri” (!!!! – care „sporuri”, ca eu nu am niciunul..). Asa ca vezi tu, sint satul de promisiuni si „aprecieri” psd-iste si pnl-iste pana peste cap..

  L-am votat pe Basescu pentru ca, desi are unele scapari, e un om sincer si hotarat sa faca reforma. Decat comunisti sau oameni pusi pe capatuiala, il prefer pe Basescu, care nu-i momaie sau care sa se plieze la comenzile oligarhilor.

  Fie ca au „habar” sau nu au, oamenii au dreptul sa voteze. Cum eu nu te condam pe tine ca ai votat cu Geoana sau Antonescu, si tu trebuie sa ai onoarea si spiritul democratic in a accepta votul altor oameni. Altfel, nu esti mai bun decat cei de pe vremea lui Ceausescu. Faptul ca nici Geoana si nici Antonescu nu au reusit sa convinga romanii sa-i voteze, trebuie sa le reprosezi lor, pentru ca au fost niste candidati foarte slabi. Dovada ca Vadim, aliatul vostru in frontul anti-Basescu, il califica pe Antonescu ca fiind „foarte slab, nedemn sa reprezinte liberalii”, iar Ciuvica spunea recent la Realitatea despre Geoana ca este un „non-candidat”.

  PSD – „rau mai mic”? Cu un Vanghelie analfabet, Hrebenciuc cel ocult, sau Iliescu artizanul mineriadelor? Zau, parca ai avea memoria scurta si ai uita batele minerilor, parca nu ai fi din Bucuresti. Au murit oameni atunci, si tie iti e totuna..

  Asa pot sa zic si eu ca un rus / gagauz care imi vorbeste in romana si ma respecta, merita mai multa apreciere decat un tigan care ma scuipa si ma injura de mama focului..ti-am mai zis, mergi in Chisinau ca sa cunosti basarabenii adevarati.

  Nu am nimic contra ca zonele mai dezvoltate sa ajute pe cele mai sarace. Dar insasi felul in care te adresezi acestor oameni („rupti in fund”) da dovada de o aroganta fara margini..

 47. Lancaster Says:

  Soluţia problemei se află acum la Chişinău. Dacă la Bucureşti ar fi ajuns Geoană preşedinte, situaţia Basarabiei ar fi fost cea decisă de Moscova, exact cum s-a întâmplat în 1991. Dar cu un preşedinte ca Traian Băsescu la Bucureşti, basarabenii vor avea tot sprijinul, dacă doresc să meargă spre vest.

  Numai că Traian Băsescu nu poate acţiona în locul basarabenilor, el poate doar să-i sprijine în direcţia pe care ei o aleg. Exact ca şi după evenimentele din 7 aprilie, când Băsescu a pus problema acordării rapide a cetăţeniei române, Uniunea Europeană nu va avea de ales, va trebui să fie de partea unui stat membru. Însă evenimentele care să beneficieze de sprijin trebuie să se petreacă la Chişinău.

  Perioada 2010-2012 reprezintă o fereastră de oportunitate pentru reunificare, aşa cum a fost şi în 1991. Iar la Chişinău trebuie să se înţeleagă că aderarea la UE pe cont propriu nu e posibilă mai devreme de 20 de ani. Pentru cine a vizitat Croaţia, aceasta era mai pregătită şi în 2004 decât România să adere la UE, dar acest lucru nu s-a realizat nici până în prezent. O R.Moldova membră a CSI în 2010 nu va putea să adere la UE înainte de 2030, în timp ce reunificarea şi aderarea de facto la NATO şi UE, după modelul RDG, se poate realiza în 18-24 de luni.

 48. ionescu tudor Says:

  UN SINCER , BRAVOO !!!….PENTRU ARTICOL. ESTE UN ADEVAR STIUT , CA ACTUALUL PRESEDINTE ALES , D-NUL BASESCU , ESTE PRESEDINTE , DOAR , CA ATI VOTAT VOI , ROMANII DE PESTE PRUT ! SI , SPER , CA EFORTUL VOSTRU , SE V-A CONCRETIZA , IN VIITOARELE ACTIUNI ALE LUI BASESCU , SI A FIICEI SALE ELENA , CARE ESTE IN PARLAMENTUL EUROPEI ! CU STIMA SI RESPECT , CIT SI SARBATORI FERICITE , DRAGI BASARABENI ! …TUDOR.

 49. Andrei Says:

  Jay, ma bucur ca nu ti s-a scazut salariul, dar nu se poate spune acelasi lucru despre toti angajatii din invatamant. Daca tie ti se pare normal sa mergi in concediu fara plata sau colegii tai sa fie dati afara sau sa li se reduca salariul pt a baga bani in buzunarul Elenei Udrea, asta confirma exact ce am spus eu, ca oamenii au votat complet irational. In cei 20 de cariera politica, Basescu nu are nici macar o singura realizare, si totusi oamenii il voteaza. Cat despre mineriade, „comunisti” si „oameni pusi pe capatuiala” cred ca vorbesti de fapt despre PDL. In caz ca ai uitat, PDL-ul este urmasul FSN-ului (la care s-au adaugat cei dati afara din PNL pt colaborare cu Securitatea). Ar trebui sa iti fie rusine sa aduci aminte de mineriade cand ai votat cu cei care au chemat minerii in 90 si care indemnau prostimea la violenta cu sloganuri de genul „moarte intelectualilor” si „nu ne vindem tara.” Interesant ca pe Basescu nu l-au deranjat mineriadele in 90 sau 91 (cand era deja in FSN, spre deosebire de Geoana, de ex, care n-a fost niciodata in FSN) dar a devenit brusc anti-comunist in 2004 (pana si criminalul de Iliescu ar fi mai indreptatit sa se considere „anti-comunist”, el macar era dizident pe timpul lui Ceausescu, pe cand Basescu era un trepadus nomenclaturist)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: