Revoluţia din Octombrie, ideile leniniste, Constituţiile URSS, R.S.S.M. si Codul Locativ al R.Moldova

stemarssm CODUL CU PRIVIRE LA LOCUINŢE AL R.S.S. MOLDOVENEŞTI

Publicat : 03.07.1983 în B.Of. Nr. 006

Ca rezultat al biruinţei Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie în ţara  noastră au fost create premizele necesare pentru rezolvarea  uneia dintre  problemele  sociale  de cea mai mare importanţă  –  satisfacerea necesarului de locuinţe al oamenilor muncii.
Traducînd în  viaţă  ideile  leniniste ale  construcţiei  societăţii comuniste şi înfăptuind cursul spre ridicarea nivelului de trai material şi   cultural  al  poporului,  Statul  Sovietic  realizează   consecvent programul de construire a locuinţelor, elaborat de Partidul Comunist.
Ritmurile înalte  de dezvoltare a fondului obştesc de locuinţe şi de stat pe baza planurilor de stat, măsurile, pe care le ia statul pentru a înlesni  construcţia  de  locuinţe cooperatistă şi  individuală,  creează condiţiile necesare pentru asigurarea dreptului cetăţenilor la locuinţă, garantat   de  Constituţia  Uniunii  R.S.S.  şi  de  Constituţia  R.S.S. Moldoveneşti.
Asigurarea păstrării  în  bune  condiţii  a  fondului  de  locuinţe, mărirea  termenului  lui de utilizare, ridicarea gradului de confort  al caselor de locuit constituie o importantă sarcină de stat. La rezolvarea acestei sarcini participă activ organizaţiile obşteşti şi cetăţenii.
Constituţia Uniunii  R.S.S.  şi Constituţia R.S.S.  Moldoveneşti  îi obligă pe cetăţeni să aibă o atitudine plină de grijă faţă de locuinţele ce le sînt repartizate.
Legislaţia sovietică  cu  privire  la  locuinţe  are  menirea  de  a contribui  la asigurarea dreptului cetăţenilor la locuinţă, la folosirea eficientă şi ocrotirea fondului de locuinţe. 


Textul de mai sus este extras din
CODUL CU PRIVIRE LA LOCUINŢE AL R.S.S. MOLDOVENEŞTI care inca mai este in vigoare in R.Moldova! Este ultimul cod nereformat, cu toate ca proiectul noului Cod Locativ a fost dezbatut citiva ani in Parlamentele trecute. Au trecut peste 18 ani de la proclamarea independentei dar deocamdata Codul sovietic cu privire la locuinte cu prevederile sale depasite, document care nu mai poate functiona in conditiile actuale, este in vigoare! Taraganarea elaborarii si promulgarii noului Cod Locativ reprezinta un blocaj serios in calea dezvoltarii sectorului locativ din tara noastra. Speram ca Parlamentul actual sa urgenteze aceasta procedura astfel incit sa incepem anul 2010 cu un nou Cod Locativ.

 

Reclame

2 răspunsuri to “Revoluţia din Octombrie, ideile leniniste, Constituţiile URSS, R.S.S.M. si Codul Locativ al R.Moldova”

  1. Ψ Says:

    Aberaţii sovieto-comuniste.
    Iată, aici aveţi alte mo(n)stre dintr-o „Konstituţie” rablagită:
    http://ionurusciuc.wordpress.com/2009/08/08/maculatura-consitutia-rssm/#comment-1487

  2. Mihai Bologan Says:

    Mai sunt şi multe legi care sunt în vigoare, deşi au fost adoptate în perioada sovietică

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: