Vladimir Voronin: „Trebuia să tragă un pumn în cap judecătorului ș-apoi acela avea să aibă probe.”

filat.voronin Vladimir Voronin: „S-au lăsat duși de nas ca niște jiței nesoverșenoletnie.” (Despre Marian Lupu şi Dumitru Diacov)

Spectacol satiricopolitic marca Voronin la conferinta de presa. Jirinovski „otdihaet”. Circul, adica guvernarea comunista a plecat iar klovnul Voronin a ramas. Ce nu intelege  tovarasul Voronin este ca trenul sau politic a plecat si ce a fost nu va mai fi. Alta data cind Voronin era Presedinte si  se lansa cu atacuri dure la adresa opozitiei, democratilor si a Romaniei mi se facea greu pe suflet. Astazi insa privindu-l pe Voronin, chiar daca nu sunt adeptul sau si a glumelor sale rasuflate m-am amuzat. La prima vedere Voronin se simtea bine si isi facea adversarii cu ou si cu otet, insa printre etichetari si atacuri la persoana se citeste disperarea. Marian Lupu il doare pe Voronin, pentru ca l-a trimis in opozitie. Nu cred ca asemenea atacuri la adresa lui Lupu si Diacov ii va face pe cei doi sa se apropie de Voronin ca sa incropeasca o alianta politica. Reitingul lui Marian Lupu care este un lider de centru-stinga inteligent si cumpatat creste, el fiind deja pe prima pozitie in topul national al politicienilor, ceia ce inseamna ca incet, incet majoritatea electoratului comunist se va deplasa catre PD. Asta ii duce la disperare pe liderii comunisti si in rezultat Voronin il ataca din toate pozitiile pe Lupu la conferinta de presa. Insa asa cum spunea cindva si Voronin „pozdno piti borjomi”. Ma tem insa sa nu aiba Voronin si alte motive de bucurie. Vedeti ce scrie Constantin Tanase si veti intelege ce am in vedere.

In continuare postez un fragment din articolul „Ministrii i-am schimbat. Dar sistemul?”  a lui Constantin Tanase din Timpul.

„Birocraţia roşie, unsă cu toate alifiile, care a rămas încă din epoca lui Simion Grossu şi care i-a slujit cu credinţă şi pe Snegur, şi pe Lucinschi, şi pe Voronin, acum e gata să intre în serviciul noii Puteri. Conducerea Alianţei le-a oferit un timp nepermis de mult pentru „meditare”, din care cauză mulţi dintre vechii birocraţi au înţeles că nu doar nu li se va întâmpla nimic, ci chiar că noua guvernare are nevoie de ei. Astfel, se naşte o monstruoasă coaliţie dintre vechi şi nou care descurajează societatea, o lipseşte de motivaţie, o înstrăinează de putere, deoarece lozinca schimbării, promisă în campania electorală, este compromisă.”

Ce bine ziceti maestre „se naşte o monstruoasă coaliţie dintre vechi şi nou care descurajează societatea”. Acum stimate domnule Constantin Tanase stim ca Guvernul Filat are 9 noi vice-ministri, dintre care sapte provin din guvernarea Voronin. Va dau un singur exemplu, Roman CAZAN , prieten si coleg de facultate cu  fostul Director SIS Artur Resetnicov, care a inceput  in 2001 ca sef de departament la Presedintia Moldovei sub Voronin, apoi a fost promovat prim-şef adjunct al Aparatului Guvernului Tarlev si Greceanii, in prezent este numit de catre Vladimir Filat in functia de vice-ministru de stat! Am vorbit cu citiva reprezentanti  a partidelor membre AIE si  sunt si ei stupefiati. Nu cred ca partidele membre ale AIE nu au cadre. Chiar d-a a-ti scris in Timpul ca avem absolventi eminenti a Universitatilor din Romania si Occident care sunt marginalizati de comunisti si nu sunt admisi la guvernare. Mai mult, stiti foarte bine ca au aparut o serie de articole in presa procomunista despre absolventii din Romania, ca ar fi in marea lor majoritate racolati de SRI si serviciile secrete romanesti si ca acestia ar fi periculosi pentru statalitatea RM!? Imaginati-va ca zeci de mii de cetateni a Moldovei sunt lipsiti de drepturi civile si politice doar din cauza faptului ca au absolvit o facultate in Romania! Apropo Vlad Filat si  fiii d-a Alexandru si Costel cu care am fost colegi de facultate la Iasi tot in Romania au absolvit. Nu merita chiar nici un absovent din Romania sa fie vice-ministru, sau functionar in Guvernul absolventului din Romania Vlad Filat?

Ce sa insemne prezenta noilor/vechilor vice-ministri in Guvernul AIE ? Sa  fie la mijloc oare o noua  dar tainica „coalitie monstruoasa”? Oare nu din aceasta cauza parea fericit la conferinta de presa tovarasul Voronin?

P.S.

Ca sa fiu inteles corect, nu ma intereseaza nicio functie in Guvernul Filat . Sunt liber-profesionist, avocat si lider  la citeva ong-ri, mai scriu comentarii politice si sociale. Ma doare sufletul pentru neamul nostru batjocorit si nu vreau sa cred ca cei pe care i-am sustinut in campania electorala au intrat in cirdasie cu Voronin si instrumentele lui. Ar fi prea trist, dar deloc original.

Reclame

10 răspunsuri to “Vladimir Voronin: „Trebuia să tragă un pumn în cap judecătorului ș-apoi acela avea să aibă probe.””

 1. valeriu Says:

  Roman nu fi extremist! Roma Cazan (tizul tau) este un tehnocrat , nu sa manifestat prin acte de coruptie sau alte faradelegi si chiar daca a fost pretenul cuiva nu sa folosit de asta mai mult din aceste aceste relatii nu inseamna ca trebuie pedepsit. Cred ca nu esti de opinia ca daca se schmba guvernarea neaparat trebuie dat afara tot aparatul guvernului. Numai pe timpul lui Stalin erau pedepsiti toti prietenii vraga naroda.
  Ar fi bine ca/ti dea si tie o functie grasa (ambasador ,consul ect.) poate te linistesti.

 2. olgina Says:

  pacat ca nu sunt publicate CV-le tutoror functionarilor publici, vei vedea ca multi din ei, promovati in timpul guvernarii comuniste, ajunsi sefi de directii, consilieri, si-au facut studiile in Romania

 3. stuву Says:

  va agitati degeaba , nomenclatura nu are culoare, este solidara si isi apara drepturile dobindite ilicit. Filat crede ca a facut bine incheind pact cu diavolul rosu, se crede genial la combinatii. ceia ce nu stie Ostap bender-Filat este ca Voronin despre intelegerea lor de a guverna impreuna tacit le-a spus la toti stabii comunisti care se hlizesc de naivitatea filatului.

 4. romanmihaes Says:

  Nu se pune problema razbunarii. Insa de vreme ce functiile de vice-ministri au fost declarate politice atunci consider ca ele trebuiau distribuite partidelor membre AIE sau tehnocratilor in caz de lipsa de specialisti. Apropo de ce sa nu se organizeze concurs pentru ocuparea functiilor? Cunosc multi tineri excelent de bine instruiti cu facultati terminate in Occident, Romania dar si aici in Moldova care ar putea sa lucreze in structurile guvernului si ei ar dori sa participe la concursuri, insa nimeni nu organizeaza aceste concursuri. atit timp cit angajarile se fac pe principii necunoscute si nu pe baza de concurs vor fi suspiciuni de frauda.

 5. altul Says:

  filar are intelegere secreta cu Voronin. Filat accepta nitate penala si oameni dea lui Voronin care nu va cere demisia guvernului.

 6. florin100 Says:

  ADRESARE
  către liderii Alianţei pentru Integrarea Europeană

  Stimaţi conducători ai AIE,

  Noi, un grup de tineri din cadrul MAE, monitorizăm cu atenţie criza politică în care s-a pomenit Republica Moldova. Din punctul nostru de vedere cercul pare a fi închis: plenara CC al PCRM a decis să nu-l voteze pe domnul Marian Lupu în calitate de preşedinte al R. Moldova. În opinia comuniştilor acesta i-ar fi trădat pentru a-şi satisface un orgoliu prea mare pentru personalitatea lui; pe de altă parte, însă, Mihai Ghimpu, preşedintele Parlamentului şi preşedinte interimar al R. Moldova a declarat că AIE anume pe Marian Lupu îl va înainta la acest post.
  Ştim că Marian Lupu a declarat că dacă în Republica Moldova este o altă persoană mai bună ca el, atunci domnia sa va ceda. Dl M. Lupu spune să-i fie aduse şi argumente.
  Noi avem o astfel de candidatură.
  Dar mai întâi de toate am vrea să amintim următorul amănunt: atunci când Constituţia Republicii Moldova a fost modificată şi s-a stabilit numărul de 61 de voturi „pro” deputaţii s-au gândit la o personalitate din lumea ştiinţei, pedagogiei, artei etc. O figură-simbol. Conform prevederilor Constituţiei, împuternicirile preşedintelui R. Moldova sunt limitate.
  Iar acum propunerea noastră. În prima campanie electorală din 2009 Mişcarea Acţiunea Europeană l-a nominalizat la postul de preşedinte al R. Moldova pe profesorul universitar, doctor habilitat în ştiinţe istorice, domnul Anatol PETRENCU.
  Argumentele noastre „pro” sunt următoarele (ne adresăm şi domnului Marian Lupu):
  – Anatol Petrencu are monografii, manuale, articole publicate atât în R. Moldova, cât şi peste hotarele ei; el este cunoscut în cercurile academice din republică şi de peste hotarele R. Moldova;
  – Dl Anatol Petrencu are experienţa politică necesară, dobândită în timpul constituirii şi consolidării MAE, dar şi în timpul celor două campanii electorale din 2009;
  – Este persoana care conduce o formaţiune prin excelenţă pro-europeană (Mişcarea Acţiunea Europeană); a reuşit să stabilească relaţii de prietenie cu un şir de personalităţi de peste hotarele R. Moldova;
  – În ultima campanie electorală MAE a susţinut necondiţionat partidele liberale cu şanse de a trece în Parlament, demonstrând că interesul naţional este mai presus decât cel de grup sau de gaşcă; şi în prezent MAE susţine AIE;
  – Aşa cum am remarcat noi în oferta MAE din martie-aprilie 2009, dl A. Petrencu „este un om corect şi echilibrat, capabil să strângă în jurul său o echipă împreună cu care să ducă R. Moldova acolo, unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană. Este apropiat de nevoile moldovenilor de rând. Anvergura sa intelectuală îl va face un interlocutor agreat şi stimat de liderii marilor puteri”.
  Am putea continua înşirarea calităţilor dumnealui, dar credem că nu este cazul.
  Îndrăznim să înaintăm această propunere, având în vedere că liderii AIE au deja un precedent: preşedintele Uniunii Centriste, domnul Mihai Petrache, a fost instituit în funcţia de preşedinte al Aparatului Parlamentului R. Moldova.
  Sperăm să acceptaţi cu drag propunerea noastră.

  Cu respect – un grup de membri tineri ai MAE.
  13 noiembrie 2009.

 7. marin Says:

  Dacă nu te interesează nici o funcţie,ese că ai fi de acord ca la funcţii să rămână ori lichlele puterii ce au rămas în funcţii indiferent de ce guvernare a fost,ori eşti de acord ca la funcţii să nimerească carieriştii.Cu cît mai puţine persoane din categoriile menţionate vor rămânea la putere şi cucît mai mulţi oameni ca dumneata vor ajunge în funcţii,cu atît mai bine.

 8. Lancaster Says:

  Funcţiile ar trebui să fie împărţite în două categorii: politice şi administrative. În funcţiile politice (miniştrii, secretarii de stat, echipele lor de colaboratori etc.) trebuie numiţi oameni pe criterii politice, al căror mandat expiră deodată cu mandatul guvernului. Iar în funcţiile administrative (şefi de direcţii, de servicii, de agenţii guvernamentale etc) trebuie organizate concursuri, durata mandatului fiind fixă (2 – 3 – 5 ani) indiferent de structura Parlamentului sau de guvernul aflat la putere.

 9. romanmihaes Says:

  de acord cu Lancaster. O singura precizare, ce se intimpla daca in functiile politice primul-ministru numeste reprezentanti a PCRM care este oficial in opozitie? In cazul nostru avem 7 vice-ministri care au fost in guvernarile comuniste,unii fiind si membri PCRM? Sa consideram ca avem guvern de uniune nationala?

 10. tudor_petrosani Says:

  BADE VORONINE , RETRAGETE BRE , DIN POLITICA , CA BADEA ILIESCU…EL , CEL PUTIN , NU A VRUT SA AJUNGA CA CEAUSESCU !..E PACAT …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: