Nu ne ucideti! Atentie la Voronin. Ajutati-l pe Filat.

Am ajuns sa o vedem si pe asta, act terorist in masa la Chisinau! Peste 60 de copii nevinovati sunt raniti, de parca am fi in razboi. Cine este vinovat? Ce este de facut pentru a opri terorismul politic? Ministrul de Interne a informat ca „Persoana suspectată că ar fi provocat explozia din Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost reţinută şi se află în arestul poliţiei”, în cadrul emisiunii televizate realizate de Mircea Surdu la postul Moldova 1. Speram sa aflam adevarul despre ce s-a intimplat , in special daca sunt comanditari si cei vinovati sa fie pedepsiti.

Doua comentarii din Jurnal de Chisinau mi-au atras atentia in legatura cu ultimele evenimente: “Alb şi negru: De ce trebuie interzis PCRM”, autor Nicolae Negru si “Bogat şi sărac: Voronin trebuie deferit justiției”, autor Petru Bogatu.
In articolul sau din Jurnal Petru Bogatu scrie” Este simptomatic faptul că actul terorist din Piața Marii Adunări Naționale a fost săvârșit în mijlocul unei mulțimi de tineri care în majoritatea lor covârșitoare vorbeau românește și asistau la un concert susținut de un cunoscut interpret de la București. Așa fiind, vrând-nevrând, grenada aruncată de o mână criminală se asociază în aceste condiții cu afirmațiile iresponsabile ale liderului comunist care a susținut în repetate rânduri că românismul ar fi o boală, că cetățenii Republicii Moldova care se identifică drept etnici români ar fi niște persoane aflate în imposibilitatea de a se maturiza.”
-Acelasi sentiment m-a cuprins si pe mine cind am aflat despre actiunea terorista, ca cineva a aruncat cu grenada in noi in bastinasii romani/moldoveni si toate valorile noastre, colcaind de ura la care a fost adus de media comunista. In acest context imi vine sa strig ajutati-l pe Filat sa mature capusele politizate si corupte din Guvern , sa aduca oameni noi care sa promoveze politici democratice. Se creaza impresia ca avem Guvernul Filat-Greceanii. Filat detine ministrii iar Greceanii si Voronin conduc cu vice-ministrii si intreg aparatul se stat. Cum se explica faptul ca pina acum nu au fost inlocuiti macar vice-ministrii, care de fapt sunt figuri cheie in ministere?
Sa nu se supere liderii celor 4 partide din AIE dar daca nu au cadre suficiente sa apeleze la intreaga societate si sa angajaze personal prin concurs.

Iata ce declara in articolul sau Nicolae Negru ”Comuniştii trebuie să-şi recunoască „greşelile” şi să-şi asume responsabilitatea pentru cele întâmplate în PMAN, demonstrând că au tras învăţăminte din perioada 2001-2008. Un gest în acest sens ar fi şi votarea lui Marian Lupu ca preşedinte al RM. Astfel, liderii PCRM ar arăta că nu se ţin cu orice preţ de putere şi că acceptă alternanţa altor partide la guvernare, împăcându-se cu rolul de partid de opoziţie. Dacă nu face acest lucru, PCRM trebuie scos în afara legii.”
As adauaga aici ca nu este deloc intimplator mesajul lui Vladimir Turcan catre Voronin in care acesta sustine ca Lupu trebuie votat la 23 octombrie. Se pare ca Medvedev cind a dat mina cu Lupu si i-a urat succese avea si solutia cu Turcan si alti deputati comunisti care sa-l voteze.
Special pentru unii care speculeaza pe aceste teme, atentie, nu americanii sau europenii il sustin pe Lupu, ci rusii si nu oricine dar tocmai Presedintele Medvedev. Iata etapele debarcarii lui Voronin. In prima faza in rezultatul negocierilor de aproapte 2 luni, valetii lui Voronin nu gasesc un vot la partidele din opozitie pentru a fi votata Greceanii Presedinte. Urmeaza plecarea lui Marian Lupu la PD care trece in Parlament si fura de la comunisti circa 10%. Apoi PD se aliaza cu cele trei partide liberale(nu cu comunistii) si formeaza AIE care se afla astazi la guvernare. Si vine ultima lovitura, scrisoarea deschisa a d-lui V.Turcanu catre Voronin cu solicitarea de a analiza necesitatea votarii pentru Lupu. E clar ca Voronin este impotriva, pentru ca Lupu in viziunea sa este tradator. Insa piesa e jucata fara vointa lui Voronin iar Lupu va fi votat si de unii deputati din fractiunea comunista, aici jocul politic se termina. Sa vedem ce va fi pe 23 octombrie, cert este ca avem nevoie de stabilitate politica pentru a trai in pace si a putea sa continuie reformele.

Anunțuri

5 răspunsuri to “Nu ne ucideti! Atentie la Voronin. Ajutati-l pe Filat.”

 1. tudor Says:

  intrebati-l pe diacov, el stie foarte bine de ce a fost inregistrat in 1994 parditul comunistilor.

 2. sergiu Says:

  Apoi să ştii că şi eu am avut aceeaşi presimţire- Voronin nu se lasă împăcat că pierde puterea şi aceasta se vede şi în mass-media comunistă, toate chemările la „apărarea patriei”,”vin românii” ne cuceresc, o să ne distrugă tot ce am construit 8 ani, fascişti-români, haite de fascişti beţi etc…au răscolit în mintea bolnavă a unor adepţi a lor mijloace de războire, de apărare a patriei. Mă tem că aceasta se poate prelungi. Acum chiar cu adevărat doresc să vie pe o noapte „NKVD”-ul şi să aresteze de la voronin şi terminînd cu comsomolul de la Ciocana … şi a doua zi va fi linişte, cine o să-i caute, la nimeni nu trebuiesc, poate lui Ziuganov şi Putin. Trebuie întreprinse măsuri concrete pentru lichidarea comilor din Moldova, trebuie instituită o comisie parlamentară împreună cu societatea civilă care să ancheteze sub toate aspectele şi să se expună , despre cum au guvernat Moldova comii timp de 8 ani şi jumătate. Atunci vor fi îndeajuns dovezi pentru a le înainta în judecată. Această comisie ar fi bine să activeze la inceputul fiecărei legislaturi şi precedenţii vor avea măcar ceva frică, că cineva le va pune notă guvernării lor şi vor răspunde faţă de popor în instanţă.

 3. Anatolie Says:

  Îmi este scârbă când la noi, adică în politica moldovenească în permanenţă se găseşte un ţap ispăşitor. Ba PCRM după 7 aprilie pe democraţi, ba democraţii după 14 octombrie pe comunişti. Dar nici o parte, nici alta nu are interes real de a elucida faptele. Nu pot să zic cine e de vină până nu-şi vor spune cuvântul organele de resort. În cazul din 14 octombrie nu cred că e de vină PCRM, cred că lucrul e cu mult mai serios decât ni se pare. Nu vreau să mă aprofundez în probleme fiindcă nu am probe, dar cred că sunt alte structuri mult mai cointeresate de destabilizarea internă din RM. Pur şi simplu folosindu-se de moment şi de situaţia incertă şi-au făcut treaba. În cele din urmă nu cred că se va găsi cine e vinovatul, mai degrabă va fi găsit un careva x care şi va suporta consecinţele.

 4. GUARDIAN Says:

  PRIVESTE PARUL DIN OCHIUL TAU, NU PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA. COOL, SE PARE CA PE PAMANTUL SFANT AU SFARSIT ACTELE TERORISTE SI, DIN SENIN, CHISINAUL SE FACE CAPITALA TERORISMULUI, OARE……?

 5. .............. Says:

  Interesant, de unde informatia?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: