Avem nevoie de un raport public cu tema “Teroarea impotriva manifestantilor din 6-9 aprilie 2009″

aprilie 18, 2009
AM SI EU UN CLIENT DIN LOTUL “REVOLUTIA”, d- l Netanyahu Johnatan Jerusalym, care a declarat ca a fost batut si impus sa semneze ce nu a facut desi este preot ortodox in cadrul Mitropoliei Moldovei, are dubla cetatenie romano-americana si are 57 de ani. A fost filmat in timp ce arunca o pietricica spre Parlament si a comis maxim o contraventie administrativa dar se incearca a i se fabrica un dosar de organizator al protestelor. Daca nu avea cetatenie romana(se cauta cetateni romani pentru a demonstra teza ca Romania a organizat protestele) era eliberat asa cum au fost eliberati cetatenii moldovenii care au distrus Parlamentul si Presedintia . Chiar in ziua cind am preluat cazul la 15 aprilie am depus cerere sa fie efectuata expertiza medico-legala care a fost dispusa de procuror abia la 17 aprilie. Ce mi-a fost dat sa aud de la el si alti arestati azi in Curtea de Apel despre torturile inumane la care au fost supusi demonstrantii m-a ingrozit. Batai, torturi, abuzari sexuale si a fetelor si a baietilor etc. Este o perioada neagra, rusinoasa in istoria tarii noastre care trebuie reflectata si invatate lectii, altfel nu meritam sa purtam denumirea de aparatori a drepturilor omului si avocati. Doamna Greceanii nu mai merita sa fie prim-ministru iar d-l Papuc Ministru de interne. Ministrul de interne in viitorul Guvern trebuie sa fie al opozitiei. Consider ca ong-le care activeaza in domeniu si au proiecte antitortura sunt obligate sa documenteze toate cazurile de tortura chair si cele ce nu pot fi dovedite in instanta. Ar fi util societatii sa fie elaborat un raport public cu tema Teroarea impotriva manifestantilor din 6-9 aprilie 2009 care sa fie tradus in mai multe limbi ca o reactie sanatoasa a societatii impotriva torturii si tratamentelot inumane si degradante. O veste buna este ca citeva ong-ri Promo-Lex, CReDO, Institutul pentru Drepturile Omului şi Amnesty International Moldova au declarat public pe 16 aprilie 2009, că au creat un grup de iniţiativă privind crearea Alianţei Contra Torturii din Moldova (ACT Moldova). Misiunea ACT Moldova este de a asista victimele practicilor inumane şi degradante, precum şi de a promova edificarea unei societăţi fără tortură. Declaraţia oficială de lansare a iniţiativei a fost făcută în cadrul mesei rotunde „Democraţia în pericol: în ce măsură se respectă drepturile omului în Republica Moldova”.

P.S.
Textul de mai sus a aparut la 18 aprilie 2009. Am considerat util sa-l republic pentru a atrage atentia opiniei publice dar si procuraturii ca vinovatii pentru torturarea manifestantilor nu sunt pedepsiti. Acum sunt multi curajosi, atunci insa in plina dictatura putini erau cei care indrazneau sa ceara demisia Ministrului de Interne si a Primului Ministru. Acum ca avem o majoritate parlamentara care isi datoreaza guvernarea manifestantilor, putem spera la un raport obiectiv ? Apropo pentru cei care impartiti functii la rude si cumatri, vedeti sa nu va steie osul in git.

Anunțuri

5 răspunsuri to “Avem nevoie de un raport public cu tema “Teroarea impotriva manifestantilor din 6-9 aprilie 2009″”

 1. Sergiu Says:

  În ţărişoara aceasta întotdeauna va fi cumătrism şi nănăşism, iată într-o ŢARĂ de 24 mln, poate că mai rar s-ar întîmpla aşa ceva. La noi ,vrei nu vrei , tot de rude dai. Eu cred că trebuie să privim normal şi firesc dacă ar fi moşul ministru, iar nepotul şef de direcţie raională, de exemplu, altfel va trebui să împrumutăm funcţionari din alte ţări.

 2. Cristi Says:

  Cred ca multe lucruri nu trebuie uitate dar trebuie iertate comunistilor. Ce s-a intimplat in 6-9 aprilie nu trebuie uitat si NICI IERTAT.

 3. nicolae Says:

  Am si eu un cunoscut care timp de 2 saptamati a fost torturat si in ajunul Pastelui eliberat cu conditiea ca va fi judecat in curand … problema e ca nu stiu daca figureaza in lista persoanelor care au avut de suferit sau cei cu acest dosar ???

 4. Valentina Cușnir Says:

  Sunt liderul Grupului de Inițiativă ,,Împotriva Torturii,, și avem ca scop să examinăm toate cazurile de tortură , nu doar cele care se examinează de procuratură(am în vedere evenimentele din aprilie) , dar și motivele care au scos tinerii în stradă ,tragerea la răspundere a celor , care au creat motivele.
  Mai există și tortura psihică în colectivele de muncă , care nu sunt examinate, duc la îmbolnăvirea cetățenilor.
  Cine cunoaște persoane sau deține informații , rog să-mi scrie pe adresa valentina.cusnir@yahoo.it

 5. valentinacusnir Says:

  nu mi-a scris nimeni pe adresă dar grupul există și degrabă vom eși cu declarații publice. Avem acumulat un volum mare de dovezi. Mai cerem să ne fie prezentat raportul despre starea clădirilor președinției și parlamentului în seara de 7 aprilie 2009, dimineața lui 8 aprilie 2009…Cine a dat ordin să fie încărcate lucrurile personale din birourile deputaților și nu sunt restituite nici pînă astăzi? dar au fost încărcate în cam-azuri și bunurile publice. Era foarte ușor de format o comisie în parlament și să găsească cine a descuiat uțile deputaților dacî cheile erau la o singură persoană?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: