Una declaram la Bruxelles si alta facem la Chisinau? Tinem limba romana in anticamera?

A trecut peste o luna de zile de la preluarea puterii de catre AIE. Una din prioritatile noii guvernari ar trebui sa fie informarea si comunicarea cu cetatenii. In acest sens paginile pe internet ale Presedintiei, Guvernului si Parlamentului ar trebui sa fie interactive si moderate in fiecare zi. Incercati sa accesati de exemplu site-ul oficil al Parlamentului http://www.parlament.md. Site-ul este mort, scrie pe el ca este in reconstructie. Care e problema, de ce nu se reconstruieste site-ul stiindu-se ca se poate face in citeva zile?
Mergem mai departe http://www.prm.md/ este site-ul Presedintelui R.Moldova. De ce prm, nu va pare ca se aseamana cumva cu pridnestrovskaia moldavskaia…? Sau cu partidul romania mare(prm)? Accesind site-ul nu o sa intelegeti ca avem presedinte interimar, lipseste poza lui Mihai Ghimpu si biografia. Seful serviciului acte al Presedintelui inca de pe timpul lui Lucinschi despre care presa a scris cite ceva legat de acordarea cetateniei R.Moldova este Alexandru Ohotnicov, l-a pastrat Voronin , il va mentine si Ghimpu? Pe pagina Presedintelui este link catre limba rusa si engleza iar in cazul limbii romane este pus tricolorul si nu scrie nimic, adica numiti-o cum vreti? Ceva mai bine stau lucrurile cu site-ul guvernului http://gov.md/, dar surpriza site-ul contine pagini in md, ru si en. Ce facem cu limba romana? O tinem in continuare in anticamera?

Reclame

9 răspunsuri to “Una declaram la Bruxelles si alta facem la Chisinau? Tinem limba romana in anticamera?”

 1. IOSOB ANDRIAN Says:

  asta este un exemplu ca putem declara, la asta sintem buni. la Causeni presedintele raionului este de la AMN, in functie peste 2 ani dar nimic schimbari. Legea despre functionarea limbilor este nefunctionala.Locuitorii raionului peste 90 la suta vorbitori de liba ROMANA ,au ”onoarea” sa fie tratati numai cu inscriptii in majoritate in rusa- publicitate, denumiri firme,alimente, marfuri samd.Predarea limbii de stat in scoli e la pamint. Dupa absolvire majoritatea nu stii nic a se saluta. Acum majoritatea democratica asteapta sa fie numit un noi procuror ca sa faca ordine in acest domeniu.Iata care este pretul DECLARATIILOR democratilor. de 20 de ani ne balacim declaratii, mizerie verbala , incompetenta si FRICA de a schimba ceva. CU RESPECT IOSOB ANDRIAN

 2. IOSOB ANDRIAN Says:

  PREDARE LIMBII ROMANE IN SCOLILE RUSE

 3. Nicolae Says:

  Nu cereti tot intr-o zi! Nu e adevarat ce scrieti ca a trecut o luna de cind a luat AIE puterea, a trecut o saptamina de la instalarea Guvernului, si de atunci incepe GUVERNAREA. Lasa-ti 100 zile sa dovedeasca ce pot face, si pe urma criticati ce au promois si nu au reusit!
  Nu scuipati invidia ca nu ati intrat in parlament,guvernarea,in timp scurt a facut foarte multe:anularea vizelor pu.Romania,, comisia pentru elucidarea crimelor comise de comunisti in 6-10 aprilie,si cel mai important stabilirea relatiilor de incredere cu structurile europene. Si azi premierul Filat as declarat ca se va reveni la Istoria romanilor in scoli. Dar nu tot odata, si ei sunt oameni!

 4. Babacu Says:

  Fratilor, fiti mai ingaduitori, e prea putin timp si au prea multe de schimbat! Sa le monitorizam in continuare activitatile si sa le cerem rezolvarea, pas cu pas, a tuturor problemelor, dupa prioritati. Iar cazul semnalat denota clar un lucru: ca trebuie schimbati nu numai ministrii, dar si toti ceilalti functionari pe verticala, care nu-si fac treaba, ba din contra, saboteaza actiuile guvernarii…

 5. Lancaster Says:

  Explicaţia e cât se poate de simplă: Marian Lupu e adeptul „moldovenismului”, la fel ca şi Voronin. Şi pentru ca Alianţa să reziste, i se vor face concesii.

 6. sergiu Says:

  AMNistii si PDistii in marea lor majoritate sunt vechii nomenclaturisti sau mai noii baroni locali. Vorbesc in marea lor majoritate o „moldoveneasca” aproximativa, de romana nici vorba. Iar alianta e sortita la compromis. Daca ar rezista 4 ani ar fi o mare minune dar si un mare castig. Politica arta posibilului.

 7. Mihai Românul Says:

  Fraţilor, consider că ar fi oportun să constituim o listă a problemelor pe care le propunem spre soluţionare AIE.

  Apoi le putem prezenta această listă, confirma cu ei termele ţintă (deadline-uri) pentru rezolvarea fiecărei probleme.

  În cele din urmă îi putem judeca după realizări şi nerealizări.

  Dacă o astfel de listă există deja, aş dori să o consult şi eu.

 8. un glumet Says:

  Lupu se aseamana foarte bine cu Voronin. Totusi care ar fi diferentele dintre ei?

 9. Lancaster Says:

  Vârsta. Voronin e un bătrân paranoic şi aproape senil, în timp ce Lupu e tânara speranţă a lui Medvedev.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: