Structura noului Guvern: CCCEC este, Agentia pentru protectia consumatorilor nu.

Astazi un deputat din parlament mi-a aratat structura noului guvern care va fi pusa miine la votare in Parlament. E cea publicata in presa pe care o stiti deja . Spre uimirea mea Centrul pentru Combaterea Infractiunilor Economice si Coruptiei se regaseste in noua structura, cu toate ca aproape toate partidele din Coalitie in campania eletorala sau cereau lichidarea lui sau reorganizarea.
Am remarcat si lipsa in structura noului guvern a unei Agentii privind protectia consumatorilor.

Atrag atentia partidelor membre AIE ca R. Moldova are nevoie de un organ al  administrării publice centrale abilitat cu elaborarea şi promovarea politicii statului în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor şi coordonarea activităţii organelor administraţiei publice abilitate cu funcţii de protecţie a consumatorilor”. Crearea unei agentii se continea si in pachetul de negocieri privind aderarea Romaniei la UE.

Ne aducem aminte cum in campania electorala in cadrul discutiilor despre ineficienta masurilor anticoruptie , politizarii structurilor de stat abilitate in acest domeniu, a fost atinsa tema eficientizarii schemei guvernamentale pentru a inlatura organele care se dubleaza si care cauzeaza pierderi de bani si eforturi. Astfel reprezentantii mai multor partide  au propus sa fie lichidat CCCEC care dubleaza activitatea MAI, Procuraturii , SIS, MF si altor organe. Aceasta doleanta o exprima si unii angajati a Centrului care recunosc in discutii private ca acesta trebuie desfiintat. R.Moldova este o tara prea saraca si si nu poate sa-si permita intretinerea a unor structuri de forta care isi dubleaza eforturile si cheltuie bani din bugetul si asa auster. Propunerea este desfiintarea sau reorganizarea fundamentala a CCCEC si disponibilizarea personalului competent de acolo catre SIS, MAI, Procuratura si alte structuri de stat. Iar pentru a combate eficient coruptia trebuie creata o sectie specializata in cadrul Procuraturii Generale si ceva similar ANI-lui din Romania. Astfel Agenţia Naţională de Integritate este prezentata ca fiind un mecanism eficient de control al averilor dobindite în timpul exercitării unei funcţii publice, al conflictelor de interese şi al incompatibilităţilor.

Sa nu se intimpla ca in celebra zicala „pleaca ai vostri , vin ai nostri iar noi tot traim ca prostii”.

Reclame

Un răspuns to “Structura noului Guvern: CCCEC este, Agentia pentru protectia consumatorilor nu.”

  1. Sistemul taxelor la stat « Consumatoru Says:

    […] Am ramas la concluzia ca partea mea e doar cotizatia la biserica [zeciuiala] nu si scanarea drumului fiecarui banut dat. Prin urmare as spune ca las politicienii sa-si faca treaba iar partea mea e plata taxelor la timp si rugaciunea. Insa de multe ori sistemele de stat au nevoie de o revigorare a parametrilor adoptati si pentru asta e nevoie de sesizari catre protectia consumatorului. […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: