Vrem un guvern curat. Sa nu inlocuim hotii lor cu hotii nostri

Se apropie ziua cind vom avea un guvern necomunist. Se stie , comunistii au venit la guvernare in 2001  in rezultatul unei crize multilaterale, economice, sociale si politice, cauzate in special de niste guvernari slabe anterioare. 
Despre guvernarile comuniste opinia publica cunoaste  unele fraude care au fost la vedere, insa despre marea coruptie abia urmeaza sa aflam detalii, dat fiind ca in lipsa unor informatii veridice putem doar banui situatia reala privind coruptia guvernelor din perioada 2001-2009. Putem sa vorbim in Moldova despre marea coruptie fara corupti, caci despre bietii pedagogi sau medici care au incasat citeva sute de lei aflam periodic din presa.
Pentru a nu se repeta situatia din anul 2001 trebuie sa fim atenti la calitatea  pretendentilor la posturi in viitoarea guvernare. Electoratul moldovenesc imparte partidele politice simplist in comunisti si democrati.
Posibila coruptie a viitorilor guvernanti democrati ar putea sa-i aduca inapoi pe comunisti la guvernare la eventualele alegeri parlamentare anticipate.
Astfel  pentru viitoarea guvernare democratica ar fi eficient principiul: sa nu inlocuim hotii lor cu hotii nostri.
Este o necesitate trierea candidatilor pentru functii in viitorul guvern din partea partidelor membre AIE.
In acest domeniu are de lucru si societatea civila care ar putea veni cu proiectul – vrem  un guvern curat.  Obiectivul principal al acestei coalitii ar fi realizarea unei guvernari curate in Moldova.

Reclame

3 răspunsuri to “Vrem un guvern curat. Sa nu inlocuim hotii lor cu hotii nostri”

  1. buhaiusatului Says:

    am mai auzit asa ceva, este un plagiat di Iu.Iv.Rosca. Si ce ne-am ales atunci? Cu demisia guvernului Sturza si venirea hotilor de comunisti la putere, care au furat de 100 ori mai mult decit cei invinuiti ca nu sunt cu „miinile curate”. Va asigur, nu o sa gasi-ti nuci unul, NICI UNUL SINGUR MACAR, care sa poata fi invinuit de furt sau evaziune fiscala. Asa a fost timpul, de tranzitie. Ce conteaza insa pe viitor este sa fie creat sistemul de guvernare transparent sa nu fie posibil de creat scheme de deturnare din banii bugetului de stat. De privit in viitor cu incredere, nu de cautat pricini in ‘miini curate”.Istoria se repeta…

  2. buhaiusatului Says:

    erata; Nici unul sin gur macar care sa NU poata fi invinuit de furt sau evaziune fiscala

  3. stelianmanic Says:

    Roman, e o idee foarte buna care neaparat ar trebui s-o promovezi. Important e sa nu atragi atentie la faptul ca a mai umblat cineva cu asa idee in trecut. Acum poate ca nici odata este important de facut acest lucru, si ce este semnificativ, anume acum ea poate sa fie cu adevarat realizata. Numai bine.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: