Calea spre libertate: de la 5 aprilie la 29 iulie

Suntem cu totii  implicati in doua campanii electorale , alegeri la termen si anticipate. Aceste campanii sunt  diferite ca intensitate dar au aceeasi miza : eliberarea Basarabiei de neocomunism si europenizare sau transnistrizare ? Fara indoiala ca ziua singeroasa de 7 aprilie este una simbolica. Este ziua despartirii de trecut, tinerii Moldovei au protestat si au declarat ca nu mai doresc sa suporte un regim nedemocratic  si antiromanesc. Odata la 20 de ani Basarabia exploadeaza si isi cere drepturile, ziua de 7 aprilie 2009 nu ar fi avut loc daca in 1989-91 nu ar fi fost furata revolutia in rezultatul careia a cazut URSS si RM si-a dobindit independenta. La 7 noiembrie 1989 la orele 7 dimineata un grup de aproximativ 30 de tineri ne-am asezat in genunchi in fata tancurilor sovietice si cintam imnul revolutiei din 89 “Cind a fost sa moara Stefan”. Atunci am fost batuti insa tancurile s-au oprit iar mai tirziu a cazut si imperiul sovietic.Rezultatul guvernarilor neocomuniste il cunoastem: Tarile baltice sunt in UE si NATO iar RM este in CSI.
Revolutia din 89 a fost furata de nomenclatura, liderii FPM inexplicabil i-au oferit puterea lui Snegur, care a piedut puterea in favoarea centristului filorus Lucinschi cel care  l-a creat si l-a adus la putere pe comunistul Voronin. Asfel a fost restaurat un regim neocomunist in RM in secolul 21!
La 7 aprilie 2009 mii de tineri au cerut libertate, au fost batuti si ei insa la 29 iulie basarabenii datorita curajului tinerilor pot sa-si recapete libertatea prin vot!

Este cert ca in perioada postelectorala va fi nevoie de crearea unei coalitii de guvernare. Urmatorii 4 ani vor fi ani grei de tranzitie in care este importanta identificarea unui consens national pentru europenizarea R.Moldova. De la Parteneriatul Estic trebuie sa mergem catre statutul de tara asociata UE.  Mergeti la vot, sa nu permitem inca odata politicienilor sa ne fure viitorul european!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: