Propunem modernizarea statului, un stat cu adevărat democratic, care să guverneze pentru popor

Se apropie data de 29 iulie atunci cind electoratul moldovean este chemat sa-si decida soarta. Populatia R.Moldova in mare parte a luat calea pribegiei si a fost adusă la starea de cea mai săracă şi umilită  din Europa.
Ne paste pericolul transnistrizarii, ceia ce inseamna ca se poate intimpla sa fim lipsiti de alfabetul latin, limba romana de stat, chiar si de independenta si suveranitate. Propaganda comunista minte, nu exista pericolul unirii cu Romania care este tara membra UE si NATO si se stie ca acestea accentueaza permanent ca sustin integritatea teritoriala si independenta RM. Mai degraba  exista pericolul real al transnistrizarii prin impartirea puterii la Chisinau intre nomenclatura actuala si cea transnistreana  in frunte cu Smirnov si Antiufeev. Reglementarea transnistreana trebuie sa se bazeze pe legile adoptate de Parlamentul de la Chsinau la 22 iulie 2005, prin care este prevazuta decriminalizarea , demilitarizarea si democratizarea regiuni transnistrene.
Statul moldovenesc a fost de la început şi continuă să fie un stat falit, mafiotizat, care trebuie modernizat si înlocuit cu un stat democratic, un stat al democratiei populare.

Acest stat  a încălcat, în mod sistematic Constituţia, propriile legi şi hotăriri de guvern,  libertăţile şi drepturile cetăţenilor, fără să răspundă, în nici un fel în faţa cetăţenilor pentru abuzurile sale. Cel mai bine esenta totalitara a statului s-a manifestat dupa 7 aprilie cind circa 3 mii de cetateni a R.Moldova au fost supusi torturilor, tratamentelor degradante, arestarilor abuzive si nimeni nu poarta nici o raspundere pentru faradelegi si abuzuri.
Clasa politică moldoveneasca, constituită in mare parte din foştii securişti şi activişti comunişti s-a înregimentat în diverse partide, care prin discursuri şi lozinci acoperă întreg spectrul politic , avind însă toate un scop comun:  îmbogăţirea  guvernanţilor, prin însuşirea averii publice, prihvatizari frauduloase , abuzuri etc.

 Prin manipularea informaţională a cetăţenilor a fost instaurat un stat care nu guvernează si nu exercită puterea statală în interesul poporului,  dimpotrivă,  este un stat autocratic, dictatorial.

Trebuie sa trecem de la liberalis­mul salbatic sau capitalismul salba­tic, la un capitalism popular, eficient economic.

Trebuie sa promovam cele trei valori sociale şi politice ale democraţiei creştine – libertatea, solidaritatea şi egalitatea oamenilor.
Doresc sa promovam in aceasta campanie electorala o alternativă care să permită poporului să iasă din mizeria materială şi morală în care se află şi să păşească pe calea prosperităţii şi civilizaţiei, alături de celelalte naţiuni ale Europei.
În aceste condiţii, singura soluţie prin care vedem posibilă recucerirea puterii politice de către cetăţeni, este formarea unei majorităţi parlamentare necomuniste, care sa cuprinda si adepţi ai doctrinei politice populare,  care să legifereze si sa guverneze în favoarea drepturilor şi libertăţilor  cetăţenilor ţării.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: