Libertate Moldovei!Salutari fierbinti din Cimislia.

In ultimele doua saptamini am poposit pentru citeva zile la Cimislia, localitatea mea de bastina. Am ajutat-o pe mama, profesoara de limba romana la liceul Mihai Eminescu, sa faca reparatie in casa parinteasca.   Am dat citeva telefoane si rapid am organizar o „brigada” din patru specialisti in reparatii, unii dintre ei avind experienta in Italia si Rusia. Cimislia este un orasel ingrijit, centru raional cu toate comoditatile civilizatiei urbane, in care locuiesc circa 18 mii de oameni. M-am intilnit cu mai multa lume , colegi de clasa, vecini etc. Inevitabil s-au incins discutii pe diferite teme, inclusiv despre politica.

Un sudor de nationalitate ucrainean B. care a executat unele lucrari la noi in casa mi s-a destainuit ca a votat la alegerile trecute cu PCRM crezind ca Marian Lupu va deveni Presedintele tarii. Insa la intrebarea mea daca va vota PDM unde in prezent Lupu este primul pe lista, a declarat ca inca nu este decis nici el, nici cei care ii mai cunoaste ca au votat cu comunistii in Cimislia, a zis ca se va decide in ultimul moment, depinde si de dezbaterile electorale, sa vada cum se vor prezenta PCRM si PDM. Insa are un fecior care lucreaza in Marea Britanie la constructii si doreste ca Moldova sa fie mai aproape de Europa si oricine ar veni la putere sa fie libertate de miscare, sa nu se inchida hotarele.

La un suc cu citiva tineri parerile s-au impartit, unii sustin AMN, altii PLDM sau PL. Tineretul din Cimislia doreste fara rezerve integrarea R.M in UE. Majoritatea tinerilor sunt plecati la studii sau la munca peste hotare.

O vecina pe care o tin minte de cind eram mic i-a declarat mamei ca va vota pentru PCRM, pentru prietenia cu Rusia.  Aceasta vecina impreuna cu sotul ei are doi copii plecati in Italia la munca care de fapt ii intretin. Insa si ea a declarat ca vrea sa fie libertate in tara, pentru copii si nepotii sai.
Astfel oamenii din Cimislia de diferite culori politice pledeaza pentru libertate!

P.S.

In anii 1987-1989 cind imi satisfaceam serviciul militar, scrisorile mamei pe care le asteptam cu nerabdare incepeau intotdeauna cu „Salutari fierbinti din Cimislia!”

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: