Atentie, se inchid usile. Urmeaza statia “alegeri parlamentare anticipate”.

Formalitatile sunt respectate, Curtea Constituţională a dat aviz favorabil sesizării Preşedintelui în exerciţiu al Republicii Moldova cu privire la existenţa circumstanţelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a XVII-a. Deja s-a anuntat ca luni sau marti va urma decretul de dizolvare a Parlamentului si de numire a datei unor alegeri parlamentare anticipate.
Astazi Parlamentul a adoptat  cu votul a 58 de deputaţi comunişti, micşorarea pragului electoral de la 6% la 5%, bucurie pentru partidele mici, dar si o incercare a comunistilor de a imbuna OSCE si CE.
Cu votul parlamentarilor PCRM, rata de participare la scrutin pentru validarea alegerilor a fost micşorată de la 1/2 la 1/3, decizie corecta din punctul meu de vedere, ca sa nu se repete alegerile la nesfirsit. Se putea exlude in general orice rata ca si la alegerile  pentru Parlamentul European. Citi vin atitia aleg, dar e bine si asa, cu atit mai mult ca exista banueli de fraudare la 5 aprilie cu peste 10% si atunci rezulta ca nici la  5 aprilie nu au fost peste 50% de alegatori.
Vestea proasta este ca a fost respins pentru a fi inclus in ordinea de zi un proiect de lege privind amnistierea participantilor la protestele din aprilie propus de PLDM. Parlamentul european i-a cerut guvernarii din RM sa adopte masuri de conciliere nationala, inclusiv eliberarea arestatilor.

Saptamina viitoare vine decretul: Partide, la alegeri, atentie, mars! Vom reveni.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: