Crearea unei Agentii privind protectia consumatorilor este o urgenta. Solicitam partidelor sa includa in programele electorale prevederi proconsumator.

 In campania trecuta  partidele au facut tot felul de promisiuni electorale multe dintre ele fantastice cum ar fi salariul mediu de 500 sau 700 de euro in urmatorii 4 ani. Eu le propun partidelor sa coboare cu picioarele pe pamint si sa imbunatateasca in mod  real situatia din domeniul social si al consumatorilor. O tara mica si saraca ca RM ar trebui sa compenseze lipsa unor salarii decente cu o legislatie proconsumator, in care cetateanul sa se simta protejat de abuzuri din partea functionarilor de stat, agentilor economici etc. Astfel ar fi o urgenta crearea unei Agentii privind protectia consumatorilor, independenta de orice minister in cadrul Guvernului RM. Rolul acestei agentii care va actiona pentru realizarea strategiei politicii şi obiectivelor guvernamentale în domeniul protecţiei vieţii, sănătăţii şi securităţii consumatorilor, precum şi al intereselor legitime ale acestora ar fi sa informeze permanent consumatorii asupra produselor şi serviciilor care prezintă riscuri pentru sănătatea şi securitatea lor sau care le pot afecta interesele economice; protejarea consumatorilor împotriva practicilor comerciale incorecte şi promovarea bunelor practici comerciale , examinarea plingerilor , colaborarea cu societatea civila etc .

Deponentii trebuie sa fie despagubiti integral in caz de faliment bancar!

 In conditiile crizei financiare si economice este necesara de urgenta modificarea Legii privind garantarea depozitelor persoanelor fizice în sistemul bancar. Articolul 6 al acestei legi rusinoase garanteaza  doar 4500 lei! depunatorilor in caz de faliment bancar – rusine nationala! si bataie de joc fata de depunatori si consumatori! Cum explica aceasta prevedere anticonsumator partidul de guvernamint care se declara de stinga ? Daca ne mai respectam trebuie sa obtinem de la viitorul Parlament garantarea integrala a depozitelor bancare a cetatenilor! In cazul cind bancile se opun garantarii integrale a depozitelor, Banca Nationala ar trebui sa le retraga licentele de activitate.   Nu se exclude ca dupa alegeri vor avea loc citeva falimentari bancare si in acest caz consumatorii nu trebuie sa sufere! Apropo bancile din RM ofera cele mai mari dobinzi la depozitele in EURO si USD de la 9 la 14% anual. Daca privim pe Internet vedem ca bancile din UE, inclusiv Elvetia ofera in jur de 6/8%. Care sa fie cauza?

rmihaes@yahoo.com

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: