AMN contra PCRM. AMN cere CEC ca PCRM sa fie scos din cursa electorala!

urechean AMN a înregistrat astăzi, 10 februarie, la Comisia Electorală Centrală o sesizare prin care solicită ca Partidul Comuniştilor din Republica Moldova să fie descalificat şi scos din cursa electorală. AMN cere sa fie luate măsuri în privinţa unor comportamente, pe care le consideră drept încălcări ale Codului Electoral al Republicii Moldova, ale Codului Audiovizualului şi ale regulamentului privind campania electorală. AMN a invocat si faptul ca la 7 februarie, în incinta Palatului Naţional, fără a avea calitate de concurent electoral, PCRM a desfăşurat un eveniment electoral de amploare, în cadrul căruia a lansat Platforma şi Lista de candidaţi . Interesant cum va reactiona CEC-ul , voi reveni dupa ora 14 cind are loc sedinta CEC-lui.

Redau mai jos o parte din comunicatul AMN:

Ca partid politic, ce a depus actele pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral, Alianţa „Moldova Noastră” se declară grav afectată de condiţiile inegale şi de metodele ilegale, aplicate de Partidul Comuniştilor de guvernământ, precum şi de instituţiile mass-media, după cum am arătat, şi, în conformitate cu articolul 65 Cod Electoral, articolul 37 alineat (1), articolul 38 alineat (1) litera (d) din Codul Audiovizualului,

 

S O L I C I T Ă :

 

1.     Examinarea în regim de urgenţă a corespunderii acţiunilor electorale premature ale PCRM cu legislaţia şi normele în vigoare ale campaniei electorale. Având în vedere caracterul flagrant al încălcărilor sesizate, AMN cere ca PCRM să fie descalificat şi exclus din cursa electorală, în conformitate cu articolul 26 litera (p) Cod Electoral, cu adresarea cererii respective către Curtea Supremă de Justiţie.

 

2.     Examinarea cazurilor sesizate de încălcare a prevederilor legale şi a normelor de reflectare a campaniei electorale de către Compania „Teleradio-Moldova”, NIT, N4, cu aplicarea sancţiunilor corespunzătoare, uzând de dreptul şi obligaţia autorităţilor electorale şi de reglementare de a cere rapoartele şi înregistrările de rigoare.

 

3.     Stabilirea şi deciderea modului în care radiodifuzorii menţionaţi urmează să-şi readucă în legalitate activitatea, în contextul Codului Audiovizualului şi al normelor specifice campaniei electorale, precum şi a măsurilor obligatorii prin care ei vor restabili echitatea şi paritatea prezentării concurenţilor electorali, oficial înscrişi în alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009.

 

 Serafim Urechean, Preşedintele AMN
Dumitru Graur, Reprezentant împuternicit al AMN

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: