Traian Basescu:Moldova are şansa să semneze un acord cu Uniunea Europeană în condiţii foarte bune

images-basescuIn presa de la Chisinau a trecut aproape neobservat interviul acordat de catre Traian Basescu la TVR unde a vorbit si despre R.Moldova. Basescu a declarat ca negocierea si semnarea acordului de asociere este conditionata de faptul „daca alegerile vor fi corecte şi va rezulta o conducere democratică a Republicii Moldova”. Basescu a facut trimitere si la Preşedintele Frantei Sarcozy care a fost de acord ca Moldova sa semneze un acord de asociere cu UE. Avem deci o declaratie ultraimportanta si confirmarea faptului ca doua tari importante membre UE Romania si Franta sunt de acord ca RM sa negocieze si semneze un acord de asociere cu UE! Ramine doar sa ne facem bine tema de acasa si sa organizam alegeri parlamentare democratice.

TVR „Ediţie Specială” – 26.01.2009 – invitat: Traian Băsescu

 

Luca Niculescu: Apropo de asta, Moldova e una dintre ţările care vor să se apropie de Uniunea Europeană. Vor fi alegeri la începutul lui aprilie. Cât de libere, de corecte, vă aşteptaţi să fie aceste alegeri? Deoarece există relatări de la Chişinău despre îngrădirea libertăţii presei, despre hărţuirea unor partide de opoziţie… la ce vă aşteptaţi?

Traian Băsescu: Mă aştept totuşi ca Republica Moldova – care are şi datorită insistenţei României sau, dacă vreţi, mai degrabă insistenţei României în preşedinţia franceză – Moldova are şansa să semneze un acord cu Uniunea Europeană în condiţii foarte bune. Negocierea acordului nu începe până după alegeri. Dacă alegerile vor fi corecte şi va rezulta o conducere democratică a Republicii Moldova, acel acord va ajuta foarte mult Moldova în avansul ei către Uniunea Europeană, e practic acceptarea în timpul preşedinţiei franceze… şi trebuie să spun foarte deschis, preşedintele Sarcozy ne-a ajutat foarte mult. Şansa pe care o are Republica Moldova e unică şi n-ar trebui să o rateze. Iar acest lucru se înscrie în ceea ce noi susţineam tot timpul, să nu fie decuplată Republica Moldova de statele din Balcanii de Vest, care şi ele aspiră la un statut european mai devreme sau mai târziu. Deci nu îmi doresc decât ca observatorii să constate că în Moldova au fost alegeri corecte.

http://monitoring.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1017:qediie-specialq-26012009-invitat-traian-bsescu&catid=84:tvr-1&Itemid=454

Anunțuri

Un răspuns to “Traian Basescu:Moldova are şansa să semneze un acord cu Uniunea Europeană în condiţii foarte bune”

  1. eugen sebastian frunza Says:

    alegeri nu depind de noi cat de corecte si democratice vor fi, ci de aia care sunt la guvernare si de biroul electoral central |(sau cum s-o fi numit el in rm). noi, alegatorii, important e sa alegem o conducere democratica.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: