In atentia d-lor Dorin Chirtoaca, Eduard Musuc si consilierilor municipali

Problema aparuta intre Primaria.mun.Chisinau, SA Termocom si SA Moldova GAZ a depasit cadrul relatiilor intre acesti agenti economici si a devenit una sociala si politica care afecteaza grav consumatorii din mun.Chisinau. Solutii sunt mai multe pentru deblocarea situatiei, inclusiv interventia de urgenta a Guvernului si ANRE pentru a obliga SA Moldova GAZ sa reia livrarea gazelor.

 Eu am declarat si eri in emisiune cind am intervenit la PRO TV – SA Termocom este un agent economic intermediar care trebuie lichidat. CET-1 si CET-2 produc energie electrica, in procesul tehnologic ca produs secundar in rezultatul racirii sistemelor apar aburi care  la iesire se transforma in apa fierbinte de peste 150 grade. Deci atentie apa fierbinte nu costa nimic, pentru ca noi consumatorii deja am platit pentru energia electrica. Cet-le trebuie sa pompeze undeva acea apa si pina in 1995 ei o transportau de sine statator consumatorilor din mun.Chisinau. Apoi cineva smecher s-a gindit ca aceasta apa poate fi vinduta la un prêt dublu si astfel a aparut intermediarul SA Termocom. In mod normal trebue sa fie puse in tarif doar cheltuelile de transportare a agentului termic si intretinere a retelelor si atunci pretul va scadea pina la circa 300 lei pentru gk. In aceste conditii stiindu-se ca SA Termocom este in procedura de reorganizare la judecatoria economica consider ca este util ca primaria mun.Chisinau si consiliul mun.Chisinau sa intervina pentru a declara SA Termocom intreprindere falimentara si in baza datoriilor enorme catre CET 1 si 2 sa fie lichidat iar retele de transportare a agentului termic sa fie trecute in gestiunea Cet-lor. Asa se va repara o nedreptate, caci consumatorii platesc un prêt dublu azi la energia termica.

 

Reclame

2 răspunsuri to “In atentia d-lor Dorin Chirtoaca, Eduard Musuc si consilierilor municipali”

  1. Ion Bargan Says:

    Am urmărit emisiunea ”ÎnPROfunzime” în cadrul căreia ați intervenit cu un apel telefonic.

    Sunt de acord să continuăm căutarea soluțiilor, dar trebuie să fim mai operativi. Să se includă mai mulți politicieni și specialiști în domeniu deoarece ajungem la a ”exterminare” al cetățenilor din cauza unor reglari de conturi politice. Locuitorii mun. Chișinău nu ar trebui să se lasă folosiți în astfel de combinații.

  2. romanmihaes Says:

    de acord, problema s-a agravat si trebuie rezolvata in mod de urgenta

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: