Liga Apararii Drepturilor Consumatorilor protesteaza impotriva incalcarii abuzive a drepturilor consumatorilor din mun.Chisinau

Liga pentru apararea drepturilor consumatorilor (LADC)

Chisinau, strada Bucuresti, 68, oficiu 407

Tel-fax 238316

www.consumer.info.md

e-mail; proconsumator@gmail.com

 

Comunicat de presa

 

Prin prezenta LADC protesteaza impotriva incalcarii abuzive a drepturilor consumatorilor din mun.Chisinau, urmare a deconectarii SA Termocom de la livrarea gazelor naturale de catre SA Moldova Gaz. La data de 5 noembrie SA „Moldova-Gaz” a întrerupt livrarea gazelor naturale către toate staţiile termice care aparţin SA „Termocom” motivind prin nivelul scăzut de achităre a facturilor. Astfel fără căldură şi apă caldă au rămas sectoarele Centru şi Buiucani din capitală, precum şi toate suburbiile municipiului Chişinău. Este inadmisibil ca Guvernul R.Moldova nu intervine in sprijinul consumatorilor, stiindu-se ca este actionar la intreprinderea SA Moldova-GAZ.

Consumatorii din mun.Chisinau nu trebuie sa fie ostaticii unui conflict intre Primaria Chisinau si agentii economici SA Termocom si SA Moldova Gaz.

Se cunoaste ca pericolul sistării livrărilor de gaze planează şi asupra „CET-1” şi „CET-2”, care au o datorie curentă pentru gazele naturale ce depăşeşte 127 mil. Lei catre SA Moldova-Gaz. Ne exprimam ingrijorarea ca in cazul sistării livrărilor de gaze către centralele termice, fără căldură şi apă caldă vor rămine toţi consumatorii sistemului centralizat de termoficare.

 

Intreprinderea SA Termocom recunoaste ca în cazul aprobării tarifului de 817 lei pentru o Gcal, calculele bazate pe consumul mediu arată că încălzirea unui apartament cu o odaie va costa aproximativ 500 lei în lună, cu două odăi – 890 lei, cu trei odăi – 1140 lei, iar cu 4 odăi – 1315 lei. Astfel consumatorii din paturile defavorizate vor fi pusi in situatia de a achita cea mai mare parte din venituri pentru incalzire.

Ne exprimam regretul ca in aceste conditii in care se propune majorărea tarifului la energia termică, a fost redusa considerabil subvenţionarea acestuia din bugetul municipal.

 

Solicitam Primaria mun.Chisinau si Consiliul mun.Chisinau sa se conduca de principiile transparentei si deschiderii catre societatea civila si sa informeze la timp organizatiile membre a Consilului National al organizatiilor de protectie a consumatorilor privind deciziile de interes pentru consumatori.

Facem un apel catre politicieni sa nu puna in pericol sanatatea si drepturile consumatorilor in interese politicianiste.

 

Cu respect Roman Mihaes

Presedintele Ligii pentru apararea drepturilor consumatorilor (LADC)

Secretarul Consilului National al organizatiilor de protectie a consumatorilor

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: