Vreau si eu ,, Un Parlament Curat”! Moldova te iubesc!

(In memoria bunelului meu Gheorghe Mihaes din Cimislia, care a murit de foame in 1946 si l-a salvat pe tata de  5 ani atunci de moarte prin infometare).
Aceasta campanie declansata in cadrul unui proiect Soros cu intentia nobila de a salubriza listele partidelor este necesara si utila. Cu totii  ar trebui sa ne dorim un parlament fara politicieni corupti, fara kgb-sti, fara reprezentantii lumii criminale etc . Inca incepind din 1994 trebuiau declansate astfel de campanii si poate astazi RM era membra UE si cu transnistria reintregita. O campanie de acest gen a fost petrecuta in Romania inaintea alegerilor din 2000 si 2004 si a avut efect benefic, astazi Romania este membra UE si NATO. Nu trebuie sa uitam niciodata tragedia prin care a trecut Basarabia: foametea organizata, deportarile, colectivizarea fortata, deznationalizarea etc. Calaii de atunci mai fac victime si azi prin faptul ca unii s-au revopsit in democrati si continua sa participe la conducerea R.M. Legea lustratiei trebuie aplicata obligatoriu cetatenilor care pretind la functii publice sau activitati politice. Dar stim foarte bine ca actualul legislativ nu va vota o lege a lustratiei.
In aceste conditii este urgent nevoie de prevazut in actuala legislatie elemente menite sa descurajeze ofiterii de politie politica si agentii lor a fostului KGB sa candideze pentru Parlament, caci acestia controleaza o buna parte din partide si politicieni si ii santajeaza cu dosare si informatii compromitatoare. De asemenea trebuie introdusa obligativitatea controlului sanatatii mintale a candidatilor in deputati. Exista banueli ca structurile provenite din fostul kgb folosesc oameni cu tulburari psihice, care pot fi usor manipulati, in calitate de deputati in Parlament, dar si in alte structuri de stat. Societatea civila trebuie sa intre in lupta contra politicienilor care folosesc mandatul de deputat pentru a se imbogati illicit si pentru a mentine RM in robie si saracie . Trebuie sa dovedim ca Parlamentul nu este al deputatilor ci al poporului.  RM trebuie sa devina o tara in care cetatenii de orice nationalitate sa se simta protejati , sa li se respecte drepturile fundamentale, cu o justitie obiectiva, cu mass-media independenta , astfel ca fiecare sa poata declara cu mindrie  „Moldova te iubesc”.  Deputatii in Parlamentul Moldovei, in care peste 80% de populatie sunt moldoveni/romani trebuie sa cunoasca limba de stat, romana/moldoveneasca. Sa scoatem Moldova nostra iubita in care ne-am nascut si locuim, de sub dictatura partidelor si liderilor politici . Noi, cetatenii trebuie sa alegem presedintele tarii ! In conditiile unei clase politice corupte postul de Presedinte ar putea sa fie scos la licitatie cu strigare, cine da mai mult ala va fi ales, astfel putem sa ne trezim cu un Presedinte lider al vre-o unei grupari criminale, care va introduce in Moldova „vorovskoi zakon”! Astazi ne laudam ca RM este prima tara din lume in care un partid comunist a cistigat puterea prin alegeri democratice, miine s-ar putea sa constatam ca suntem prima tara din lume in care puterea este detinuta de lumea criminala. Lipsa unui control din partea societatii civile duce la dictatura. Sa nu permitem transformarea Moldovei intr-un Bantustan european! Viitorul Parlament trebuie sa devina unul  care va obtine reintregirea teritoriala a tarii si a calitatii de tara asociata UE. Imi spunea cineva ca unii lideri politici au dosare penale, unele instrumentate la comanda si pot deveni victime ale acestei campanii, insa atita timp cit nu exista o sentinta definitiva a instantei exista prezumtia nevinovatiei care trebuie respectata.

Astfel  sustin si eu Campania ,, Pentru un Parlament Curat’’ dar si campania Moldova te iubesc! 

 
 
 

 

 

Anunțuri

Un răspuns to “Vreau si eu ,, Un Parlament Curat”! Moldova te iubesc!”

  1. Parlament curat. Iniţiativa lui Cristal a căpătat contur şi materializare | CuratMurdarSRL Says:

    […] la un parlament curat, preluată şi de Victoria Boian, Elena Robu, Artur Gurău, Vitalie Cojocari, Roman Mihăieş, Octavian Racu, Unimedia, şi mulţi alţii. Numai pe decolteu am văzut-o de asta dată fără […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: