Un articol interesant despre costul gigacaloriei in diferite tari inclusiv in Romania si Moldova

La acest link http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/824979/Gigacaloria-romaneasca-cea-mai-scumpa-din-Europa puteti vedea in articol interesant despre costul gigacaloriei in diferite tari inclusiv in Romania. Astfel pretul GK in Germania este 40Euro, Franta 50 euro, Marea Britanie 60 Ruro, Danemarca 70 Euro iar in Romania este de la 80-150 Euro. In R.Moldova GK costa 540 lei in Chisinau adica circa 40 EURO.

Citeva informatii interesante din interviu: 

-„Bucureştiul este pe locul doi în Europa, la reţele-mamut de termoficare, după Moscova. Dar la ei agentul termic este subvenţionat aproape 100%, în timp ce la noi – doar 50%.  „

-„Centralele de apartament şi cele de bloc sunt calea cea mai sigură de a şti ce, cât şi cum consumi, dar şi cât plăteşti pentru apă caldă şi căldură. Ideea este următoarea: fiecare proprietar – sau asociaţie de proprietari – îşi cumpără materiile prime – apă rece şi gaze – şi produce atâta căldură şi apă caldă pe cât îi suportă buzunarul. Dacă unii vor să stea în tricou toată iarna şi sunt dispuşi să plătească mai mult, OK! Dar dacă preferă să facă economii, este tot decizia lor de a reduce consumul. În aceste condiţii, nu mai apar surplusuri inutile de cost şi nici pierderi „pe drum“. Aşa că independenţa poate duce la ieftinirea întreţinerii şi cu 40% pe timp de iarnă. Dacă nu chiar mai mult. ”

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: