Despre compensaţiile nominative la termificare şi apă caldă

După mai multe încercări şi discuţii aprinse, CMC a aprobat la finele lunii septembrie un regulament prin care pensionarii, şomerii şi familiile din municipiul Chişinău, a căror venit nu depăşeşte coşul minim de existenţă, pentru spaţiul locativ  de pină la 18 metri pătraţi , vor beneficia de compensaţii nominative la termificare şi apă caldă.
O decizie aşteptată de consumatori şi salutabilă în fond, chiar dacă se declară că nu are acoperire financiară.

Documentul  urmează să înlocuiască mecanismul actual de compensare a tarifului la căldură şi apă caldă pentru toată populaţia. Familiile al căror venit nu acoperă minimul de existenţă, dar care au spaţiu locativ mai mare decât cel prevăzut de regulament, vor achita pentru ceilalţi metri pătraţi în baza tarifului actual de 540 lei pentru o gigacalorie. 

După adoptare Primarul General a declarat că se va adresa la CMC cu propunerea de revizuire a Regulamentului deoarece pentru realizarea lui ar fi nevoie de circa un miliard de lei pe an şi primăria nu dispune de aceşti bani. Astfel discuţiile despre compensaţii vor continua şi poate să se ajungă ţi în instanţa judiciară. Oricum trebuie să fie luate măsuri pentru a reabilita termic blocurile, în perspectiva trebuie  să se pună contoare şi repartitoare de costuri, trebuie  schimbate ferestrele cu geamuri termopan şi să fie izolate termic blocurile.

Costurile sunt mari dar trebuie găsite soluţii, altfel suferă şi consumatorii şi municipiul Chişinău.

 

Reclame

2 răspunsuri to “Despre compensaţiile nominative la termificare şi apă caldă”

  1. admin Says:

    La acest link http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/824979/Gigacaloria-romaneasca-cea-mai-scumpa-din-Europa puteti vedea in articol interesant despre costul gigacaloriei in diferite tari inclusiv in Romania. Astfel pretul GK in Germania este 40Euro, Franta 50 euro, Marea Britanie 60 Ruro, Danemarca 70 Euro iar in Romania este de la 80-150 Euro.In R.Moldova GK costa 540 lei in Chisinau adica circa 40 EURO.

  2. Masaj erotic Says:

    Am parcurs acest post al tau si imi place ceea ce am citit. Continua tot asa. *^*

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: