Vasile Tarlev a devenit preşedinte UCM si a adus intriga in viitoarea electorala parlamentara

Mai multi comentatori politici declarau ca este previzibila victoria masiva a PCRM in viitoarele alegeri parlamentare pentru ca obiectiv nu au contracandidat pe stinga unde se voteaza masiv astazi in Moldova. De asemenea se mentiona ca doar Vasile Tarlev si Marian Lupu ar putea sa periclteze sansele comunistilor. Iata ca Tarlev s-a decis sa intre in politica si la citeva minute după aderarea la UCM, ex-premierul  Vasile Tarlev a devenit, simbătă, 27 septembrie, preşedinte al Uniunii Centriste din R. Moldova (UCM).
Proectul politic Tarlev poate fi unul de succes pentru UCM, care are sanse reale sa treaca pragul electoral si prezinta pericol electoral pentru partidele aflate pe stinga si centru – stinga, in special pentru PCRM si PD/PSD .

Tarlev este un pericol electoral pentru Voronin si PCRM caci Tarlev a fost  premierul comunistilor timp de 7 ani si acestora le va fi greu sa-l combata in electorala. Orice ar spune impotriva lui Tarlev se poate intoarce impotriva lor.

Unii declara ca Tarlev a speculat  faptul ca nu s-a produs modernizarea reala a pcrm si a venit cu o oferta pentru membrii reformatori si societate, oferind astfel o alternativa. pentru cei care vor sa faca parte dintr-o forta politica moderna de centru-stinga.

Oricum ar fi Tarlev aduce in campania electorala o forta care poate sa concureze cu comunistii pe segmentul de centru-stinga , care poate sa insemne sfirsitul dominatiei PCRM pe acest segment dar si in viata politica din R.Moldova.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: