Astazi 14 august am participat la o întrunire la Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC)

LA 14 august la Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC) a avut loc o întrunire întru iniţierea relaţiilor de colaborare cu societatea civila privind protecţia drepturilor consumatorilor. Conform Hotărîrii Guvernului nr. 500 din 4 aprilie 2008 MEC a preluat funcţiile Serviciului Standardizare şi Metrologie, inclusiv în domeniul protecţiei consumatorilor şi, prin urmare, conform Legii nr. 105-XV din 13 martie 2003, art. 22 alin. (2) „este organul administrării publice centrale abilitat cu elaborarea şi promovarea politicii statului în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor şi coordonarea activităţii organelor administraţiei publice abilitate cu funcţii de protecţie a consumatorilor”.

În acest context, Iurie Muntean noul vice-ministru al MEC, coordonatorul domeniului, a declarat ca intenţionează să dezvolte o conlucrare constructivă cu asociaţiile pentru protecţia consumatorilor înregistrate în modul stabilit în Republica Moldova.

Sefa a Directiei protectia consumatorilor din cadrul Guvernlui a fost numita Maria Bizgu care anterior a activat in cadrul SSM si care atunci se declara impotriva reformei domeniului protectiei consumatorilor.

Dinsa a declarat ca va fi elaborat un regulament privind colaborarea MEC cu societatea civila. Despre necesitatea elaborarii unui asemena regulament se discuta de mai multi ani, sa vedem daca de aceasta data se va face ceva.
A fost prezentat Seful Inspectoratului de stat pentru protectia consumatorilor, supravegherea pietei si metrologie caruia ii revine sarcina de supraveghere a pietei. Dinsul la fel a declarat ca este deschis pentru colaborare.
Liderii ong-lor si-au expus opiniile privind probelemele din domeniu, eu am salutat reforma institutionala, totusi crearea Inspectoratului este un pas inainte, insa el trebuie dotat cu laboratoare, experti etc, pentru a putea activa eficient. La aceasta sedinta am anuntat ca urmatoarea sedinta a CNOPC va avea loc in luna septembrie unde vom decide delegarea unui membru in Consiliul pentru coordonarea protectiei consumatorilor, interministerial din cadrul Guvernului.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: